Grivko se je opravičil, Kittel zahteva ostrejšo kazen

Grivko se je opravičil, Kittel zahteva ostrejšo kazen
03.02.2017 AVTOR: D. Z.
Andrej Grivko se je opravičil, a navedel razloge ... Marcel Kittel zahteva strožjo kazen.

O tretji etapi na dirki po Dubaju smo že pisali. Končala se je v sprintu. A bolj kot sam rezultat razburja vedenja Andrej Grivka med etapo.

Ob živčni vožnji v hudem peščenem viharju je Andre Grivko udarila vodilnga v skupnem seštevku Marcela Kittla. “Mislim, da je Grivko zjutraj popil kakšno kavo preveč. Ne vem, kaj se mu je zgodilo, ” je med drugim po cilju dejal Marcel Kittel. Nemec, ki vozi za Quick Step floors je potem pojasnil, kaj se je zgodilo. “Ko smo se vozili na veter, je prišlo do boja za pozicije. Mislim, da je povsem normalno, da včasih odrineš koga. Poskušal sem se vrniti v zavetrje za enim izmed njegovih mlajših kolegov. To mu ni bilo všeč, ” je o Grivko govoril Kittel.

“Prišel sem med Grivka in njegovega kolego. Zato sem moral nekoliko odriniti Grivka. Ampak, rok nisem vzel z balance. Hotel sem vprašati mladega fanta, zakaj toliko tvega in takrat sem prejel udarec v obraz. ” Kittel je še dodal, da je z Grivkom o tem dogodku govoril že med dirko: “Vendar pa morda je bolje, da ne tukaj ne razkrijem, kaj sem mu takrat dejal. Morali bi ga diskvalificirati in mu za pol leta prepovedati dirkati. To je veliko razočaranje za kolesarstvo, njegovo ekipo, sponzorje in dirko. 

Kittel je še dodal, da se mu je Grivko želel opravičiti že med dirko, vendar je Nemec moral do zdravniškega avtomobila po pomoč. “Res ne vem, kako lahko tako reagira. V tistih trenutkih te preplavljajo številna čustva, vendar pa mu to ne daje pravice, da lahko nekoga udari v obraz. Centimeter v desno pa bi mi lahko poškodoval oko, saj mi je uničil očala. To je videlo vsaj 40 prič. ” In, kaj Kittel meni o takih prepririh?

“Tu je tanka meja, ki jo lahko prestopiš. Če se na dirki znajdeš v prepiru, se lahko o tem pogovoriš, morda dotakneš. S tem nimam težav. Ampak, takoj ko nekoga poškoduješ je vsega konec. Ni opravičila. Konec je. ” Oglasili so se tudi pri Astani, pa tudi Andrej Grivko, medtem že izključen z dirke, se je opravičil, a pojasnil svojo verzijo dogodka: “Hotel je prevzeti moje mesto. Večkrat me je porinil. Z roko sem ga poskušal odriniti. Morda me ni razumel. Ne vem. Razumem, da pride v sprintih do boja za pozicije, na sredini dirke pa to ni normalno. «

Grivko je dodal, da se strinja z odločitvijo komisije in z izključitvijo z dirke. »Meni to ni težko. Ampak, vsi morajo vse spoštovati. On je lider, vendar pa preostalih ne more izriniti s ceste. To je za vse nevarno. « Pri Astani so se odzvali, športni direktor Alexander Shefer pa je dodal, da razmišljajo še o dodatni kazni za kolesarja: »Neglede na razloge moramo priznati, da se je kolesar neprimerno obnašal. To je nešportno in nesprejemljivo. Kittlu in ekipi se za to opravičujemo. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ