Groenewegen ugnal tudi Gavirio

Groenewegen ugnal tudi Gavirio
13.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Dylan Groenewegen je dobil najdaljšo etapo na dirki po Franciji. V sprintu je premagal Dylana Groenewegna in Petra Sagana.

Na dirki po Franciji so kolesarji opravili s sedmo etapo. Ta jih je vodila od Fougeresa do Chartresa. Etapa je bila z 231 kilometri tudi najdaljša na letošnji preizkušnji. A vendarle je bila ravninska in posledično po meri sprinterjev. Etapa je bila zelo počasna, prvi del je zaznamoval Offredo, ki je vztrajal v samostojnem pobegu. Sto kilometrov pred ciljem je prišlo do edine prave akcije dneva. Kolesarji moštva AG2R La Mondiale so se odločili, da izkoristijo veter s strani in poskušali so napasti.

Sprva jim je napad sicer uspel, saj je glavnina hitro razpadla na več skupin, a potem se je ta ritem umiril in vsi kolesarji so ujeli stik z glavnino. Ta je ujela Offreda in v drugem delu se je v beg podal Pichon. A tudi njegov pobeg je bil obsojen na neuspeh. Vodilni v skupnem seštevku Greg Van Avvermaet je dobil sprint za odbitne sekunde in je tako povečal prednost v skupnem seštevku na šest sekund. Šele v zadnjih dobrih desetih kilometrih pa je glavnina zares pospešila.

Pričel se je boj sprinterskih vlakov za pozicije v ospredju. V zaključku je spet prevladoval Quick Step, a tokrat je Fernando Gaviria naletel na močnejšega tekmeca. Po njegovi levi strani ga je poskušal prehiteti Alexander Kristoff. Njegovo zavetrje pa je izkoristil Dylan Groenewegen, ki je pokazal, da je imel največ moči. Dobil je drugo etapo na dirki po Franciji.

Lani je namreč slavil zmago na Elizejskih poljanah. Kolesar moštva LottoNL Jumb je ugnal Gavirio in Sagana. Sledili so Demare, Laporte, Degenkolb, Impey in Greipel. Favoriti za končni uspeh so ciljno črto prečkali v glavnini. Van Avermaet ima zdaj šest sekund prednosti pred Geraintom Thomasom in osem pred Tejayjem Van Garderenom. Sledijo Alaphilippe, Gilbert, Jungels, Uran, Valverde … Primož Roglič je 17., Kristijan Koren pa 102.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ