Groenewegen unovčil delo Luke Mezgeca, Matej Mohorič 4.

Groenewegen unovčil delo Luke Mezgeca, Matej Mohorič 4.
03.02.2022 AVTOR: DZ, foto: Getty Sport Images / BikeExchange

Pestro je bilo danes na dirkah, na katerih nastopajo Slovenci. Matej Mohorič je bil 4. v Valenciji, Luka Mezgec pa je pomagal Dylanu Groenwegnu do zmage.

Najprej pa v Valencijo. Na tamkajšnji etapni dirki je za kolesarji druga etapa. Ta je sicer bila razgibana, a je bil večji del vzponov nekje na polovici etape, tako da se je lahko pričakovalo sprint večje skupine kolesarjev. Sicer je prišlo do pobega manjše skupine kolesarjev, a ta ni ogrožala ne vodilnega Remca Evenepoela, niti ne tistih, ki so računali na etapno zmago.

Kolesarji Quick Stepa so imeli vse pod nadzorom. Cilj je po 171 kilometrih dirkanja gostil Torrent in tam smo videli sprint. Za drugo zmago zapored belgijske ekipe je poskrbel Fabio Jakobsen, ki je premagal Juana Molana in Elio Vivianija. Odlično četrto mesto je zasedel Matej Mohorič, vodilni v skupnem seštevku Remco Evenepoel pa je bil sedmi. Mohorič ostaja devet v skupnem seštevku. Pred kolesarji je kraljevska tretja etapa.

Povsem drugačna etapa je bila na sporedu na dirki Saudi Tour. Govorimo o že tretji etapi na dirki, tokrat so na uspeh spet upali sprinterji. A vedeli so, da se morajo prebiti skozi močan stranski veter, zaradi katerega se je že med etapo naredila selekcija. V prvi skupini, ki je štela vsega 27 kolesarjev je bil tudi Luka Mezgec, potem pa je v zaključku vendarle prišlo do sprinta večje skupine kolesarjev. In pri pripravi sprinterskega vlaka so bili najbolj uigrani pri ekipi BikeExchange.

Alex Edmondson je opravil svoj del naloge, za njim pa je na vrsto prišel še Luka Mezgec, ki je odlično opravil svoje delo. Dylan Groenewegen pa je pokazal, kako hiter je lahko ob takem vlaku. V mestu Alula, ki je tudi eden izmed največjih partnerjev moštva BikeExchange se je veselil prve zmage za ekipo, v katero je prišel pred to sezono. Drugi je bil Daniel McLay, tretji pa zmagovalec prve etape Caleb Ewan. Mezgec je bil 15.

"Resnično je neverjetno zmagati že na prvi dirki. V prvi etapi smo poskusili nekaj, pa se ni izšlom tako da smo za danes naredili nov načrt. Pripravili smo zares izjemen vlak, tako da sem lahko po zaslugi kolegov sprintal samo še zadnjih sto metrov. Neverjetno je, da sem lahko zmagal v zahvalo za njihovo pomoč," je dejal Groenewegen:

"Resnično nora etapa, a fantje so me pripeljali v ospredje in tudi ob vetru s strani je bil Luka Mezgec z mano v tisti skupini. Sicer je to zame v tej ekipi šele drugi sprint, a se zdi, kot da bi sodelovali že dve leti. Po prvi etapi smo bili nekoliko jezni, a smo se tudi veliko naučili, tako da je bil to tudi dober dan. Zmagati tako hitro je dobro tako zame kot za ekipo." Santiago Buitrago je obdržal vodstvo v skupnem seštevku, a ima vsega tri sekunde prednosti pred Ewanom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ