Groenewegna ekipa suspendirala, Van Avermaet odhaja

Groenewegna ekipa suspendirala, Van Avermaet odhaja
08.08.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Dylan Groenewegen. Ekipa Jumbo Visma je sprinterja, ki je povzročil padec v prvi etapi dirke po Poljski suspendirala. Vse do odločitve UCI.

Fabia Jakobsena so zbudili iz umetne kome, vendar pa naj bi bil predvsem po obrazu zelo poškodovan. Padel je v 1. etapi dirke po Poljski, potem ko ga je pri 80 kilometrih na uro v ogrado stisnil Dylan Groenewegen. Kolesar Jumba Visma je bil predmet številnih obtožb in polemik, ob tem padcu pa se je tudi sam poškodoval.

Seveda se je opravičil za dejanje. V intervjuju za televizijo NOS je priznal, da je naredil napako, obenem pa je komajda zadrževal solze. Iz moštva Jumbo Visma pa so zdaj sporočili, da bodo njihovega najboljšega sprinterja suspendirali.

Ta suspenz bo trajal vse do dokončne odločitve posebne disciplinske komisije Mednarodne kolesarske zveze. "Prekršil je športa pravila," je dejal glavni mož Jumba Visme Richard Pluggge. Groenewegen pa: "Bodimo jasni. Nikoli nisem želel ogrožati ostalih. Je pa vse to moja krivda. Spremenil sem linijo, kar ne bi smel narediti."

Prestopi
Se pa v tem času govori tudi o prestopih. Predvsem, kaj se bo zgodilo z moštvom CCC. Sponzor je napovedal umik. Jim Ochowitz išče novega pokrovitelja, a kolesarji prav dolgo ne bodo mogli več čakati. Odhod je napovedal glavni zvezdnik Greg Van Avermaet. Belgijec, mojster za enodnevne klasike je priznal:

"Zaenkrat se zdi, da te ekipe ne bo več. Jim Ochowitz se sicer trudi, vendar ne morem čakati. Zdaj moramo že urediti zadeve in podrobnosti. Upam, da bo vse jasno v naslednjih nekaj tednih. Nekaj ekip je zainteresiranih. Moj menedžer Dries Smets mora poskrbeti za vse in postaviti pravo ponudbo. Potem se bom odločil."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ