Grow bike - kolo, ki raste z otrokom

Grow bike - kolo, ki raste z otrokom
29.12.2014 AVTOR: Nejc Grilc
Španski proizvajalec koles Orbea je razvil kolo z raztegljivim okvirjem, ki bo otroka spremljal skozi različna obdobja in se prilagajal njegovi rasti.
Otroci predvsem v obdobju hitre rasti neprestano potrebujejo nova oblačila in opremo, izjema niso niti kolesa. Ker pa gre za enega dražjih športnih pripomočkov, je Orbea staršem olajšala breme s kolesom, ki raste skupaj z otrokom.

Poleg nastavljive višine sedeža in krmila se za razliko od običajnih koles pri Grow bikeu podaljša tudi okvir. Tako lahko nenehno ohranjamo pravilen otrokov položaj na kolesu, s čimer povečamo njegovo stabilnost in izboljšamo nastavke za motorične sposobnosti pri kolesarjenju v kasnejših letih.

Na voljo je v treh različnih velikostih: Grow 0 je model brez pedal in je namenjen predvsem za ohranjanje ravnotežja, je poganjavček. Primeren je za otroke do približno metra višine, ki jo dosežejo med tretjim in četrtim letom starosti.

Grow 1 zadošča razponu od 90-110 centimetrov, ali do petega leta starosti, zadnja, najbolj dodelana verzija Grow 2 pa se raztegne do 135 centimetrov in zadošča otrokom do desetega leta starosti. Na voljo je v dveh različicah, osnovni z dvema prestavama ali izboljšani s sedmimi prestavami in dodatnimi Shimanovimi komponentami.

Cena prvega modela je 199 evrov, za Grow 1 bo potrebno odšteti 269 evrov, za Grow 2 pa še deset ali dvajset evrov več, odvisno od izbrane verzije kolesa. Kolesa so že na tržišču, več informacij pa lahko poiščete na slovenski orbeini spletni strani.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ