GT Force 29 Pro

GT Force 29 Pro
14.03.2022 AVTOR: Vladimir Pakrac, Foto: Tit Košir

GT Force pod prsti Martina Maesa se je že dokazal kot zmagovalno kolo na dirkah enduro najvišje ravni. Pri GT-ju pravijo, da je Force namenjen vsem, ki jih na kolesu žene gravitacijska filozofija.

In tudi tu gre iskati razlog, zakaj pri GT-ju modelu Force niso namenili karbonskega okvirja. Namesto tega so razvili robusten in hkrati ne najlažji aluminijast okvir, ki vliva vero v to, da bo prenesel vse, čemur ga lahko podvržemo. S 150 mm hoda zadaj ni tipičen predstavnik priljubljenega mikrosegmenta koles enduro, ki s količino hoda mejijo že na filozofijo frirajd, a je hkrati namenjen točno kupcem tovrstnih koles. 170 mm hoda spredaj, ki jih zagotavlja nova Foxova 38ica, namreč izjemno sodeluje s čvrsto podprto štiriležajno platformo vzmetenja LTS. Poimenovanje slednje predstavlja poklon legendarnemu polnovzmetenemu modelu iz sredine 90-ih, GT LTS, hkrati pa tako kot takratni model predstavlja nekakšen nov mejnik za znamko GT.
V tokratni vlogi kratica LTS (Linkage Tuned Suspension) namreč zamenjuje legendarno, a že nekoliko preživeto platformo vzmetenja I

Vas zanima več?
Celoten članek si lahko preberete v zadnji izdaji revije Bicikel.com!
Še niste naročeni?
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ