GT Sensor in GT Force 2014

GT Sensor in GT Force 2014
01.07.2013 AVTOR: Miha Švigelj
GT je za sezono 2014 predstavil prenovljena gorska modela Force in Sensor.

 

GT Force in Sensor sta bila deležna popolne prenove in razen imen od predhodnikov ne prevzemata drugih značilnosti. Oba modela sta sedaj na voljo z 27.5 palčnimi kolesi in novo platformo vzmetenja z visoko postavljenim glavnim vrtiščem osi zadnjega trikotnika, ki omogoča gibanje zadnjega kolesa v smeri neravnin z večjo odzivnostjo blaženja na manjših ovirah, ter nemoteno delovanje vzmetenja med poganjanjem. Za večjo togost je zgornji del nihalke zadnjega trikotnika na okvir privita z petnajst milimetrsko prečno osjo. Na zadnjem delu trikotnika so nameščeni dvojni zatesnjeni industrijski ležaji, zadnje kolo je vpeto z dvanajst milimetrsko  osjo, menjalnik pa je pritrjen neposredno na okvir kolesa.  

GT Force

Okvir je izdelan iz karbonskih vlaken, z daljšim prednjim delom in šestdeset milimetrskim toporiščem. Geometrija s položnejšimi koti, stopetdesetimi milimetri hoda in nzkim vrtiščem gonilne osi je zasnovana povsem na novo. Osnovni model bo opremljen z prednjimi vilicami Rock Shox Relevation Air, na dražjih dveh modelih pa bodo na voljo Foxove 34 CTD vilice. Za potrebe zadnjega vzmetenja bo skrbel Foxov blažilec CTD. Vse tri izvedbe bodo opremljene tudi s potopno sedežno oporo in zavorami Formula z sto osemdeset milimetrskimi rotorji spredaj in zadaj.

GT Sensor

Sensor ima stotrideset milimetrov hoda vzmetenja in bo na voljo v karbonskih in aluminijastih različicah. Koti geometrije so v primerjavi z Forcom za odtenek pokončnejši z še nekoliko nižjim vrtiščem gonilne osi, daljše pa je tudi toporišče z dolžino osemdeset milimetrov, ki ostaja enaka ne glede na velikost okvirja. Za zaviranje bodo tudi pri tem modelu skrbele zavore Formula z sto osemdeset milimetrskimi rotorji. Razen povsem osnovnega modela pa bodo vse različice opremljene tudi z potopno sedežno oporo.

 

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ