Guarnierjeva drži vodstvo, odstop Radotićeve

Guarnierjeva drži vodstvo, odstop Radotićeve
10.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Po šestih etapah je v vodstvu še vedno Megan Guarnier, Mia Radotić pa je morala zaradi padca zapustiti ženski Giro.
Dogajanje na ženskem Giru, poimenovanem Giro Rosa, se razpleta povsem po pričakovanjih, odločilne etape pa še prihajajo. Po uvodu v dirko v Sloveniji, ki je bil ocenjen za zelo uspešnega, je pot kolesarke vodila v Italijo.

Drugo in tretjo etapo je zaznamovala huda vročina. Cilj druge etape je bil v mestu San Fior, po 121 kilometrih pa je bila v šprintu četverice najboljša Megan Guarnier, ki je s tem prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku dirke. Američanka je bila hitrejša od Anne Van Der Breggen, najboljša kolesarka ekipe BTC pa je bila Eugenia Bujak. Poljakinja je v zahtevni etapi izgubila minuto in 44 sekund, v skupnem seštevku pa kljub temu napredovala na 14. mesto.

V tretji etapi je bila zgodba podobna, potekala je v pokrajini Mantova, po 127,5 kilometrih pa je bila najboljša kolesarka ekipe Rabo-Liv Lucinda Brand. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, izkazala pa se je Mia Radotić, ki je uspešno šprintala do 11. mesta v etapi, in to kljub okvari kolesa. Smolo je imela tudi Bujakova, ki je v etapi kar trikrat padla, izgubila je tudi nekaj mest v generalni razvrstitvi.

Četrta etapa je bila najbolj ravninska in s 103 kilometri tudi najlažja na letošnjem ženskem Giru. Dobila jo je Annalisa Cucinotta, žal pa se je nadaljevala smola ljubljanske ekipe. Mia Radotić se je zaletela v napačno parkiran avtomobil ob robu ceste in grdo padla, zato so jo prepeljali v bolnišnico. S Hrvatico na srečo ni nič hujšega, je pa odstopila, zato ima Gorazd Penko v ognju eno žezlo manj. 

V peti etapi je na svoj račun prišla tudi prva zvezdnica dirke, aktualna svetovna prvakinja Pauline Ferrand-Prevot. Poizkusila je s samostojnim pobegom v zaključku in na koncu le za sekundo ugnala kolesarke v glavnini, med katerimi je bila najhitrejša vodilna Megan Guarnier. Bujakova in Batageljeva sta končali na 12. oziroma 13. in tako obdržali visoki mesti v skupnem seštevku pred zahtevnimi gorskimi etapami.

Šesta etapa od Trevisa do Morbegna je bila s tremi gorskimi cilji najtežja na letošnji dirki. Presenetljiva zmagovalka je postala Japonka Mayuko Hagiwara, ki je za 24 sekund ugnala Guarnierjevo. Američanka je ohranila vodstvo v skupnem seštevku, njena najbližja zasledovalka ostaja Van Der Breggnova. 

Bil pa je to še en slab dan za kolesarke ekipe BTC City Ljubljana. Eugenia Bujak je povsem popustila in za zmagovalko zaostala za 15 minut, kar ji je odneslo vse možnosti za visoko uvrstitev v skupnem seštevku. Vtis je nekoliko popravila Polona Batagelj, ki je na 19. mestu zaostala šest minut, v skupnem seštevku pa je 16.

Do konca dirke kolesarke čakata še dve težki gorski etapi in pa posamični kronometer. Cilj bo v nedeljo v San Domenicu.
 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ