GVA: Mislil, da bo dobil Flandrijo, zdaj ima Roubaixov tlakovec ...

GVA: Mislil, da bo dobil Flandrijo, zdaj ima Roubaixov tlakovec ...
10.04.2017 AVTOR: D. Z.
"Na velodrom sem prišel z mislijo po zmagi. To je vedno dober začetek," je med drugim dejal junak klasike Pariz-Roubaix Greg Van Avermaet.

Po izjemnem 1. delu sezone
Kolesar, ki je letos spomladi na enodnevnih klasikah blestel. Olimpijski prvak, ki ima za sabo zares odličen prvi del sezone. Tudi, ko se mu na dirki po Flandriji ni izšlo vse po načrtih je zasedel drugo mesto.

Zdaj pa je dobil Pariz-Roubaix. Zanj prvo izmed tistih največjih enodnevnih klasik: “Mislim, da sem vse naredil dobro. Na koncu sem imel še dovolj moči, da sem lahko premagal Štybarja. Vesel sem. Moja največja zmaga bo vedno zmaga na olimpijskih igrah, vendar pa je lepo imeti tudi tak ‘monument ’. V nasprotnem primeru bi se vseskozi spraševal, kdaj mi bo to uspelo. ” Van Avermaet je na koncu premagal četverico kolesarjev. Bil pa je prepričljivo boljši.

Od težav z menjalnikom do zmage
“Bil sem samozavesten. Večkrat sem že bil v podobnem položaju in ob koncu dirk sem bil v takih manjših skupinah vedno zelo hiter. Na velodrom sem prišel z mislijo po zmagi. To je vedno dober začetek.

Obenem se je Van Avermaet spomnil tudi težav pred arenberških gozdom. Prav lahko bi se njegov Pariz-Roubaix končal tam, saj je dolgo iskal pomoč, klical avto in za sabo vlekel pokvarjeno kolo: “Šlo je za menjalnik. Na ovinku se je nekdo od zadaj zaletel v menjalnik, tako da ni več delal. Zato sem ga poskušal ‘resetirati ’. Ampak, če to narediš, potem gre z leve na desno in tako je šel v obroč.

Zdaj še Amstel ...
Van Avermaet je najboljše lovil kar 20 kilometrov in takrat je pokazal, da ima zres ogromno moči. “Če bi govorili o trenutku, ko res moraš biti spredaj, potem je to ravno tam. Zato se vsekakor ni bilo lahko vrniti. Šlo je za ekipno delo, saj sem imel ob sebi vedno pomočnike. Bili so trenutki, ko sem moral sam potegniti in takrat sem izgubil ogromno energije, a vedno sem verjel, da mi lahko uspe. "

In, kaj si Van Avermaet misli o tej zmagi? “Morda nisem mislil, da bom dobil to dirko, vendar mi je uspelo in zato sem vesel. Naslednje leto pa bom poskušal dobiti Flandrijo. ” Naslednji teden pa ga že čaka tudi nastop na dirki Amstel Gold Race, kjer bi tudi rad posegel po najvišjih mestih: “Tudi tista dirka mi je všeč. Vedno se rad vračam tja. Občutek imam, da lahko kaj naredim. Poskušal bom uživati. Amstel je v programu in jutri bom o tem razmišljal. Nocoj pa sledil zabava.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ