Hamburg: Mohorič bežal, sprint Ewanu

Hamburg: Mohorič bežal, sprint Ewanu
21.08.2016 AVTOR: D. Z.
Mlada generacija je tako prevladovala na klasiki v Hamburgu. Caleb Ewan je zmagal, potem ko so zmago odvzeli Nacerju Bouhanniju.

Poleg dirke po Španiji je bila na sporedu tudi enodnevna klasika Cyclassics Hamburg. Gre za sprinterjem na kožo pisano dirko World Toura. Dolga je bila 217 km. Zaznamoval pa jo je tudi Slovenec.

Matej Mohorič je takoj po startu napadel in kmalu se je izoblikovala ubežna skupina. V begu so se mu pridružili še Postelberg, Gradek, Ajazbajev, Montaguti in De Marchi. 20 km pred ciljem je imela ta skupina še vedno dve minuti naskoka, deset kilometrov kasneje pa še minuto. Seveda je bilo jasno, da jih bo glavnina ujela. Matej Mohorič pa se je predal vsega dva kilometra pred ciljem.

Zadnjega izmed ubežnikov De Marchijia pa je glavnina ujela šele 400 metrov pred ciljem. Sledil je boj sprinterjev, ki ga je dobil Nacer Bouhanni. A Francoz je bil v zaključku preveč agresiven. Bouhanniju so zmago odvzeli in tako se je veselil mladi Caleb Ewan. John Degenkolb je bil drugi, tretji pa Giacomo Nizzolo. Najboljši Slovenec je bil Luka Pibernik na 33. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ