Hamilton Armstrongu: Upam, da bo priznal!

Hamilton Armstrongu: Upam, da bo priznal!
24.09.2012 AVTOR: D. Z.
Avtor knjige ?Skrivna dirka? Tyler Hamilton je v intervjuju za Sunday Times med drugim dejal, da upa, da bo Lance Armstrong končno priznal jemanje nedovoljenih poživil.

V reviji Bicikel.com tudi o Hamiltonovi knjigi
V naslednji številki revije Bicikel.com si boste lahko prebrali tudi recenzijo Hamiltonove avtobiografije, z naslovom The Secret Race: Inside the Hidden World of the Tour de France: Doping, Cover-ups, and Winning at All Costs. Obenem vam bomo ponudili tudi vpogled v kronologijo obtožb proti Lanceu Armstrongu. Spomnili pa se bomo tudi dobrih stvari, ki jih je v kolesarstvo prinesel Lance Armstrong.

»Upam, da bo priznal, ker se bo v tem primeru njegovo življenje izboljšalo. Razumem, da lahko vpraša sto različnih odvetnikov in vsak mu bo rekel. 'Ne povej resnice, saj bi lahko utrpel hude finančne posledice.' Jaz pa mislim, da bi se izplačalo, « je dejal Hamilton, ki je v knjigi – ta je izšla 5. septembra – razkril številne skrivnosti, kako naj bi nedovoljena poživila jemali predvsem pri moštvu US Postal Service.

Torej pri moštvu, kjer je vozil tudi Lance Armstrong. »Iz dna srca upam, da bo priznal. Resnično. Ne želim mu, da bi trpel tako kot sem sam, ko sem vse te skrivnosti držal v sebi. Obtoževali so me številnih zadev, sam pa sem samo zanikal, zanikal, zanika, « je v dolgem intervjuju še dodal Hamilton, ki je še povedal:

»Zame je bilo najbolj pomembno, da sem spregovoril. Če bi prodali eno kopijo ali en milijon kopij knjige. To ni bilo pomembno. Napisati to knjigo je bilo najtežja stvar v mojem življenju. Ponosen sem, da mi je uspelo, nisem pa ponosen na to, kaj piše noter. Težko je brati o sebi in o tem, kaj si počel. «

Sicer pa je Lance Armstrong opustil boj proti obtožbam, da je jemal nedovoljena poživila. Zato so mu pri Ameriški protidopinški agenciji izdali dosmrtno prepoved nastopanja na prireditvah, ki so pod njihovih okriljem, obenem pa bi mu radi odvzeli vseh sedem zmag na dirki po Franciji in izbrisali vse dosežke od leta 1998. A WADA je že na začetku septembra obljubila, da bo vso dokumentacijo predala Mednarodni kolesarski zvezi. Ta pa dokumentacije do danes še ni prejela.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ