Hamiltonova Skrivna dirka bogato nagrajena

Hamiltonova Skrivna dirka bogato nagrajena
26.11.2012 AVTOR: D. Z.
Knjiga Tylerja Hamiltona "Skrivna dirka", v kateri je nekdanji kolesar opisal jemanje nedovoljenih poživil, je bila razglašena za "Športno knjigo leta".

Več v reviji Bicikel.com
V eni izmed preteklih številk revije Bicikel.com smo že pisali o knjigi "Secret Race", ki jo je Hamilton izdal v začetku septembra. Tam smo se spustili v podrobnosti, ki jih Hamilton opiše in tudi v to, kaj piše o Lanceu Armstrongu, nekoč njegovemu kapetanu, kasneje pa konkurentu in zdaj očitno še kako velikem sovražniku.

Nagrada se imenuje Willam Hill Sports Book. Gre za prestižno nagrado, ki jo je leta 2000 prejel tudi Lance Armstrong. Ta je takrat ob pomoči Sally Jenkins napisal knjigo z naslovom "Ne gre samo za kolo". Daljnega leta 1990 pa je nagrado prejel še Paul Kimmage za knjigo "Rough Ride".

Tako je Hamiltonova izpoved o dopingu v njegovi kolesarski karieri - v knjigi pogosto izpostavlja predvsem, kako je goljufal Lance Armstrong - že tretja kolesarska knjiga s to nagrado. Hamilton je v knjigi omenjal tudi številne druge kolesarje, športne direktorje, zdravnike ... kot so Bjarne Riis, Roberto Heras, Eufemiano Fuentes, Del Moral, Luigi Cecchini, Floyd Landis ...

Predstavnik za stike z javnostjo pri William Hillu Graham Sharpe je povedal, da so s podelitvijo Hamiltonu želeli pokazati hvaležnost, da je razkril skrivnostno ozadje kolesarstva: "Razrije dogajanje v tistem svetu. Prikaže šokantno in resnično zgodbo, o tem, kako je nastopati na najvišjem noviju. Avtorja knjige Hamilton in Coyle bosta za nagrado prejela 24 tisoč funtov.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ