Hauptman v Imoli brez Mohoriča, a z Brajkovičem

Hauptman v Imoli brez Mohoriča, a z Brajkovičem
22.09.2020 AVTOR: N. Gr., foto: KZS

Selektor Andrej Hauptman je na novinarski konferenci razkril sestavo reprezentance za bližajoče se svetovno prvenstvo v Imoli. Mateja Mohoriča zaradi padca in utrujenosti v Italijo ne bo.

Že pred časom je selektor Hauptman objavil širši seznam kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu, na katerem je bilo deset imen, danes pa je na novinarski konferenci pojasnil, za koga se je odločil.

»Primož Roglič in Tadej Pogačar prihajata s Toura v reprezentanco, v ekipi so še Jan Tratnik, Luka Pibernik, Luka Mezgec, Domen Novak, Jan Polanc in Jani Brajkovič. Matej Mohorič bo rezerva, saj še čuti posledice padca na Touru in pa hude utrujenosti, Grega Bole pa je žal odpadel zaradi padca v zadnji etapi dirke po Luksemburgu,« je svojo odločitev pojasnil Hauptman.

Sestavil je močno reprezentanco za boj s konkurenco na hriboviti trasi, vseeno pa se bo odsotnost Mohoriča kot enega najbolj spretnih kolesarjev v karavani zagotovo poznala.

V vožnji na čas bo nastopil le Jan Tratnik, Hauptman je pojasnil, da je "ocenil, da je po dirki po Franciji premalo časa, da bi se Pogačar in Roglič lahko zbrala ter dobro pripravila na kronometer ter bila konkurenčna tistim, ki se že dva meseca pripravljajo le na SP."

V sestavi ženske reprezentance ni sprememb, v kronometru bo Gorazd Penko računal na Eugenio Bujak, na cestni dirki pa se ji bodo pridružile še Špela Kern, Urška Bravec, Urška Žigart in Urša Pintar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ