Hekerji od Garmina zahtevali 10 milijonov dolarjev

Hekerji od Garmina zahtevali 10 milijonov dolarjev
27.07.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Pinterest

Podjetje Garmin se že od četrtka spopada z napadom hekerjev, ki so zahtevali 10 milijonov dolarjev odkupnine. Tri dni je bilo onemogočeno povezovanje Garminovih naprav z aplikacijo in spletno stranjo, danes pa obljubljajo, da bo težav kmalu konec.

Sedež podjetja Garmin.

Skupina hekerjev Evil Corp je napadla strežnike Garmina s škodljivo programsko opremo, imenovano WastedLocker, ki je onemogočila delovanje Garminove spletne strani, aplikacije za pametne telefone, njihove klicne centre in tudi prejemanje elektronskih sporočil. To je pri uporabnikih, ki tako niso mogli sinhronizirati svojih športnih aktivnosti – posledično jih niso mogli naložiti niti na Stravo – poskrbelo za kar precej nejevolje.

Hekerji so od Garmina zahtevali 10 milijonov dolarjev odkupnine, poroča portal BleepingComputer. Iz Garmina so sporočili, da so podatki uporabnikov o plačilih, kreditnih karticah in tudi njihovi osebni podatki kljub hekerskemu napadu še vedno na varnem in da do njih dostopa hekerji nso dobili.

Pri Garminu so v prvem odzivu na napad zapisali, da zdaj načrtujejo »večdnevno vzdrževanje, s katerim bomo odpravili posledice napada, zato nekaj časa ne bo delovala spletna stran, aplikacija Garmin Connect, podatkovna baza za letalske storitve in tudi nekaj proizvodnih linij v Aziji«.

Pri Garminu so danes obljubili, da bo sinhronizacija kmalu spet delovala, tako da bo normalna uporaba izdelkov mogoča že danes.

Tridnevni izpad delovanja je za tako eminentno podjetje, kot je Garmin, hud udarec, tudi za njihov ugled.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ