Henao najboljši v Kolumbiji

Henao najboljši v Kolumbiji
27.02.2017 AVTOR: D. Z.
Sergio Henao je osvojil naslov državnega prvaka na prvenstvu v Kolumbiji.

Državno prvenstvo je bilo v Bogoti, kolesarji pa so morali prevoziti kar 239 kilometrov. Povprečna hitrost je znašala nekaj manj kot 41 km/h.

Na startu nekaterih vidnejših kolesarjev sicer ni bilo. Manjkali so Nairo Quintana, rahlo poškodovani Esteban Chaves, pa Rigoberto Uran … Zato pa je lepo zgodbo na krožni progi spisal Sergio Luis Henao. 29-letni kolesar moštva Sky je padel, imel tudi težave s kolesom, a vendarle nadaljeval. Na koncu se je veselil zaslužene zmage. Celo po samostojnem pobegu.

Po dobrih petih urah in 50 minutah dirkanja je imel 49 sekund prednosti pred skupinico treh zasledovalcev. Boj za drugo mesto je dobil Jarlinson Pantano, ki je v petek osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na čas. Tretji je bil Adalberto Oscar Quiroz, četrti pa John Darwin Atapuma. “Sanje so se mi uresničile. Vse je bilo v najlepšem redu. To je lepa zmaga, ” je dejal presrečni Henao:

“Padel sem v sedmem krogu. Polomil sem sprednji obroč, na srečo pa ničesar drugega. Vse smo hitro rešili. Krog je bil nadvse zahteven. Posledice še čutim, vendar pa je najbolj pomembno, da sem osvojil zlato medaljo. Majica državnega prvaka bo v dobrih rokah in jo bom z moštvom Sky dostojno zastopal. ” Govorimo o dresu, na katerem prevladujejo rumena, modra in rdeča barva. Majico bo predstavil že na dirki Pariz-Nica.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ