HERO BIKE FESTIVAL 2017 PRED VRATI

HERO BIKE FESTIVAL 2017 PRED VRATI
13.06.2017 AVTOR: Anderluh Natalija
Med 15. in 18. junijem se bo v Val Gardeni odvijal eden izmed najspektularnejših gorsko kolesarskih festivalov v Evropi.

Dolomiti navdušujejo tako pozimi kot tudi poleti, kjer svojega navdušenja nad festivalom ne skriva prav nihče, ki se v tem času iz takšnih in drugačnih razlogov znajde v Val Gardeni.

Dogajanje se bo začelo že v četrtek zvečer, ko bodo v centru mesta priredili modno revijo »Hero Charity Fashion Night «, kjer bodo ob predstavitvi najnovejših modnih trendov v kolesarskem svetu ves dobrodelni izkupiček namenili obnovi zgradb, ki so bile porušene v lanskih hudih potresih v Italiji.

V petek bodo predstavili novost letošnjega festivala, t.i. Women 's Lounge, kjer se bodo lahko pustile razvajati vse predstavnice nežnejšega spola, ne glede na to ali so aktivne udeleženke maratona v soboto ali samo navijačice oz. spremljevalke. Poskrbljeno bo za dobro počutje, masaže, sprostitvene dejavnosti kot tudi športne aktivnosti kot so izleti z e-kolesi, pohodi, utrjevanje tehničnega znanja na dveh kolesih in še marsikaj.

Niso pozabili niti na najmanjše, otroške junake, ki bodo svoj maraton Hero Kids odpeljali v petek popoldan.

Sobota je rezervirana za 4017 prijavljenih kolesarjev, ki se niso ustrašili izzivov, ki jih ponuja 8. izvedba Hero Sudtirol Dolomites maratona. Na voljo sta dve trasi, ampak obe izredno zahtevni. 60 kilometrska razdalja poleg izjemnih singlc in strmih vzponov ponudi tudi 3200 višincev, ki jih je potrebno premagati na poti do cilja. Daljša različica pa je še bolj zastrašujoča – 86 kilometrov večinoma strmih in včasih nevoznih vzponov ter enostavno čudovitih spustov po singlicah, ob čemer se 4500 višincev sliši malo manj strašnih, ampak res samo malo. Prevoziti Hero maraton je resnično herojsko dejanje. Kot je sedaj že praksa bodo preizkušnjo spremljali v živo tudi na enem izmed največjih športnih kanalov v Evropi, Eurosportu.

 

 

Čeprav se maraton zaključi v soboto, pa je v sklopu festivala, v nedeljo na voljo še ena lepa kolesarska preizkušnja – Dolomites Bike Day. Letos organiziran prvič namesto Sella Ronda Bike Day-a, ki bo tokrat svoje ceste za kolesarje odprl teden dni kasneje. Princip ostaja enak. Zaprte ceste za ves promet... razen seveda za kolesarje in to popolnoma brezplačno. Start je v La Villi do Corvare čez prelaz Compolongo v Arrabo, od tam čez prelaza Falzarego in Valparola nazaj v La Villo. Navdušenci, ki so spremljali letošnji Giro d'Italia bodo prepoznali omenjeno traso, saj so se delno tudi na njej, za etapno zmago udarili najboljši cestni kolesarji na svetu. 52 kilometrov in nekaj čez 1300 višinskih metrov ne bi smel biti prevelik zalogaj za vse, ki so dan prej odpeljali Hero maraton, ampak utrujenost velikokrat naredi svoje.

Je pa to vsekakor lep zaključek podaljšanega vikenda v Dolomitih, ki imajo in znajo ponuditi ogromno prav vsakemu... pa naj bo to gorski kolesar, cestni navdušenec ali pa preprosto nekdo, ki se je »slučajno « znašel tam.

www.herodolomites.com/

 

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ