HERO v soncu in dežju, Natalija Anderluh na stopničkah

HERO v soncu in dežju, Natalija Anderluh na stopničkah
19.06.2016 AVTOR: Matej Kainz
Pa je za nami še pravljična sedma izvedba najtežje gorsko kolesarske maratonske dirke v Dolomitih. Razgledi, ki vsako leto znova presenetijo, poti, ki nas ne pustijo ravnodušne ter publika, pred katero se res vsi udeleženci počutimo HEROjsko.

Na startu 3 stopinje Celzija, a sončno brez oblačka. Vendar le dobri dve urci, potem pa vsega po malem, dež, sonce, celo točo smo doživeli nekateri. Za vzpenjanje po (pre)strmih makadamskih odsekih je bilo odlično, travnati odseki pa so postali bolj podobni močvirju ali še bolje blatni kopeli in temu primerni smo bili tudi udeleženci in seveda naši aluminijasti in karbonski konjički. 

Leonard Paez (Olympia Polimedical) je 86 kilometrov daljše trase s kar 4600 višinci odpeljal, in odtekel, v neverjetnem času 4:34.51. Sally Bigham (Topeak Ergon) pa je med profesionalkami krajšo 60 kilometri in 3200 višinci traso odpeljala v času 4:02.50. Primož Lindič (Bicikel.com) je kot najhitrejši Slovenec končal na odličnem 35. mestu absolutno in zabeležil zmago v Master 2 kategoriji. 

Natalija Anderluh je morala startati v Hobby kategoriji, ker je želela na daljšo traso, saj licencirane dame lahko startajo le na krajši. Končala je na odličnem 2. mestu k svojim maratonskim uspehom dodala še ene stopničke. 

Na startu je bilo kar 43 Slovenk in Slovencev in skoraj vsi smo maraton končali z nasmeškom, na trasi pa bili deležni spodbujanja v domačem jeziku. Odlični razgledi odtehtajo prav vse muke, trasa je (žal) vsako leto manj tehnična, a zato hitrejša in precej bolj tekoča.

Vsi slovenski rezultati so tu. Rezultati po kategorijah pa tu.

 

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ