HEROJSKI VIKEND V DOLOMITIH

HEROJSKI VIKEND V DOLOMITIH
19.06.2017 AVTOR: Anderluh Natalija
Südtirol HERO maraton dobil nova zmagovalca, številčna tudi slovenska zasedba

Italijanska Val Gardena je bila ta vikend prizorišče množice gorskih kolesarjev. Sončno sobotno jutro je napovedalo čarobno dolomitsko pravljico, ki je dobila novih 4017 herojev. Maraton Hero, eden najtežjih gorsko kolesarskih maratonov na svetu, je znova očaral. S soncem obsijani dolomitski vršaci so ponudili spektakularne poglede tako obiskovalcem in navijačem kot tudi tekmovalcem, ki so se podali na dve različno dolgi trasi. Ti sta v zadnjih treh letih praktično nespremenjeni, v veliki večini sestavljeni iz strmih makadamskih vzponov, hitrih ter na nekaterih delih tudi tehničnih spustov, z ogromno singlic ter še več višinci. 86 kilometrov in 4500 višincev za tiste, ki so željni večjega in “višjega ” izziva ter 6o kilometrov in 3200 višinskih metrov za tiste na krajši trasi, ki pa je daleč od tega, da bi bila lahek zalogaj.

Zmagi v elitnih kategorijah sta ostali doma. Italijana Juri Ragnoli in Elena Gadonni sta se zmage na tem prestižnem maratonu veselila prvič in s tem izpolnila svoje dolgoletne želje.

Ragnoli je 86 kilometrov premagal malce pod 4 urami in pol ter tako za več kot šest minut prehitel večkratnega zmagovalca Hero maratona, Kolumbijca Hectorja Leonarda Paeza. Na tretji zmagovalni stopnički jima je družbo delal še en Italijan, Daniele Mensi. Med elite tekmovalci smo imeli Slovenci tudi tokrat svojega predstavnika. Jure Belak (Calcit Bike Team) je osvojil 26. mesto, skupno pa je bil na daljši razdalji 34.

Zmagovalka med ženskimi predstavnicami z elite licencami je postala Italijanka Elena Gadonni. Kot vsa leta dosedaj so se le – te pomerile na krajši, 60-kilometerski razdalji. S časom 4:03.21 je Gadonnijeva slavila pred dvema Avstrijkama, Christino Kollmann na drugem in Carmen Buchacher na tretjem mestu. Slovenijo je med elite konkurenco zastopala Tina Perše (Calcit Bike Team) in zasedla 12. mesto, skupno pa je bila na krajši razdalji 15.

Omenimo še skupnega zmagovalca na krajši trasi Hero maratona. Italijanu Klausu Fontani je kot prvemu uspelo zmagati tako daljšo kot tudi krajšo različico maratona Hero. Najboljši na daljši je bil leta 2010.

Med kar številčno slovensko zasedbo v Dolomitih so se med najboljšo deseterico v posameznih kategorijah na 86-kilometrskem Hero-u maratonu uvrstili Primož Ladava (DEŠ FLEŠ) na 8. mesto na med masterji 4, Peter Rode (PR Team Ambrož) na 8. mesto med masterji 2, Matija Rimahazi (Top-fit team) pa je v kategoriji sport osvojil 6. mesto. V kategoriji hobby men 3 je deseterico z 8. mestom ujel Drago Kavčič (MBK sportR Črni vrh), med predstavnicami nežnejšega spola na najdaljši razdalji pa sva se v deseterico uvrstili Alenka Lukič s prav tako 8. mestom v kategoriji in moja malenkost z zmago v kategoriji ter skupno uvrstitvijo na drugo najvišjo stopničko. Vse rezultate najdete tukaj.

Video o letošnji izvedbi maratona.

 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ