Higuita potrdil skupno zmago v Kataloniji, zadnja etapa Bagioliju

Higuita potrdil skupno zmago v Kataloniji, zadnja etapa Bagioliju
28.03.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Bora Hansgrohe

Kolumbijec Sergio Higuita na zadnji etapi v Barceloni ni imel težav pri branjenju majice vodilnega in je potrdil skupno zmago na dirki po Kataloniji. Na razgibanih krogih je bil najhitrejši Andrea Bagioli.

Zadnja etapa dirke po Kataloniji tradicionalno poteka v Barceloni, kjer so pred kolesarji razgibani krogi z dolgim spustom, kjer je pred leti blestel tudi Matej Mohorič. Večkrat smo tam že videli tudi napade na skupno zmago, tudi letos so bile razlike pred zadnjo etapo majhne.

Skupina se je sicer precej razredčila, v času zmagovalca je v cilj prišlo le 18 kolesarjev, v tej skupini pa so bili vsi najboljši v skupnem seštevku. V šprintu je etapo dobil Andrea Bagioli, ki je premagal letos zelo dobrega Attilo Valterja in Fernanda Barceloja.

Higuita je na koncu skupno zmago slavil s 16 sekundami naskoka pred Richardom Carapazom in 52 sekundami prednosti pred Joaom Almeido. Za Kolumbijca je to druga skupna zmaga v karieri, leta 2020 je dobil domačo dirko po Kolumbiji.

Ulissi dobil klasiko v Larcianu

Ena od tradicionalnih spomladanskih enodnevnih dirk v Italiji je tudi GP Industria, ki poteka v Larcianu, letos smo spremljali že 44. izvedbo te dirke. Na zaključnih krogih z vzponom na San Baronto se je v ospredju oblikovala skupina 15 kolesarjev, ki se je v šprintu tudi pomerila za zmago.

Najhitrejši je bil Diego Ulissi, ki mu takšni zaključki dirk zelo ležijo, na stopničke sta stopila še Alessandro Fedeli in Xandro Meurisse. Na dirki je bil tudi Jan Polanc, ki pa ni prišel do cilja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ