Hitri novomeščani proslavili na hiter način (foto)

Hitri novomeščani proslavili na hiter način (foto)
04.11.2013 AVTOR: D. Z.
Starejši mladinci Adrie Mobila so prav na poseben način proslavili uspešno sezono 2013. Na dirkališču Raceland v Krškem so se pomerili z "gokarti".

Fantje so se tokrat usedli v vozila na štirih kolesih, medtem ko lahko v tem delu sezone kolesa še mirujejo. A hitrosti v gokartih niso nič manjše kot na kolesih.

Dosegali so namreč hitrosti vse tja do 65 km/h. Začeli so z desetminutnim treningom, nato z enako dolgimi kvalifikacijami, na koncu pa z 20-minutno dirko.

Na koncu se je zmage veselil Rok Novak, drugi je bil Jon Božič, s tretjim mestom pa se je moral zadovoljiti Matej Mesojedec.

Po končani tekmi so se pogostili z okusnimi picami, kar je zaključek sezone naredilo še toliko boljši.

To je bila priložnost tudi za nekakšno slovo. Kolesarji so zadnjič skupaj v isti postavi. David Per in Domen Novak se bosta priključila članski ekipi.

Zmagovalec gokart dirke Rok Novak je končal tekmovalno kariero in ostaja v kolesarstvu kot maser. Že letos je dobil prve izkušnje v eni od avstrijskih ekip ter domače Adrie Mobil.

"Zaključek sezone na Racelandu v Krškem je bilo izredno zanimivo in nepozabno doživetje. Še enkrat sem potrdil svoji formo z drugim mestom in zmago v kvalifikacijah," je najprej dejal Jon Božič.

Kasneje pa je še dodal: "S kolesarsko sezono sem izredno zadovoljen saj sem nastopal na svetovnem prvenstvu in osvojil pokal Slovenije."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ