Hitri Tratnik in Ineosova prevlada

Hitri Tratnik in Ineosova prevlada
27.04.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Začela se je dirka po Romandiji, na kateri nastopa tudi Jan Tratnik. Na prologu smo videli prevlado Ineosa, a tudi Tratnik je bil blizu najboljšim.

Dirka po Romandiji - preteklosti jo je izmed Slovencev enkrat dobil Simon Špilak, dvakrat pa Primož Roglič - se je začela s posamičnim kronometrom - prologom v mestu Oron.

Štiri kilometre dolga preizkušnja je bila v prve delu ravninska in hitra, v drugem pa je sledil še zaključni, kilometer dolg vzpon s 6,5-odstotnim povprečnim naklonom. Na dirki nastopa samo en slovenski predstavnik, to je Jan Tratnik, ki je na dirki po Romandiji v preteklosti že dobil uvodni prolog. Tokrat je odličen čas postavil Stefan Bissegger in Tratnik je za njim zaostal za vsega dve sekundi. Čas pa 5:39.

Jasno je bilo, da bo to nov zelo dober rezultat za Tratnika, ki po prihodu z višinskih priprav prikazuje zares dobre predstave. Za zmago vendarle ni bilo dovolj. Sledile so odlične predstave Ineosovih kolesarjev. Svetovni prvak v tej disciplini je sicer zaostal in zasedel končno deveto mesto. Za Tratnikom je zaostal za dve sekundi. Zato pa je blestel Rohan Dennis. S časom 5:26 se je veselil tudi zmage. Za devet sekund je prehitel klubska kolega Gerainta Thomasa in Richieja Porta.

Četrti je bil Remi Cavagna. Tratnik je prolog končal na šestem mestu. "Z rezultatom in samo vožnjo sem zadovoljen. Uspela mi je super vožnja in vesel sem, da sem odpeljal prolog brez napake. Nekateri so bili danes močnejši, ampak prihajajo nove etape in vsako bom poskušal izkoristiti po svojih najboljših močeh," je na svojem facebook profilu zapisal Jan Tratnik.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ