Hočevar pri vrhu na dirki Miru

Hočevar pri vrhu na dirki Miru
06.06.2021 AVTOR: DZ

Kristjan Hočevar zablestel na Češkem. Na dirki za Pokal narodov je bil v drugi etapi tretji, dan pred koncem pa je drugi v skupnem seštevku.

Slovenska reprezentanca do 23 let nadvse uspešno nastopa na etapni dirki za Pokal narodov na Češkem. Govorimo o dirki Miru. To preizkušnjo je leta 2018 po izjemni akciji v zadnji etapi dobil tudi Tadej Pogačar. Leta 2013 pa jo je na tretjem mestu zaključil Luka Pibernik.

Tokrat imajo kolesarji na sporedu prolog in tri etape. 3,4 km dolg prolog je dobil Soren Waerensjold. Najboljši Slovenec je bil Anže Skok na 20. mestu. Naslednji dan se je zmage veselil Pavel Bittner, Matevž Govekar pa je bil 19. Sledila je druga etapa s štirmi kategoriziranimi vzponi, tudi zaključnim do Douhe Strane na 1322 metrih nadmorske višine. Kolesarje je oviralo tudi slabo vreme, na koncu pa je največ moči imel Italijan Filippo Zana.

22-letni član moštva Bardiani CSF je še pred dnevi nastopal na dirki po Italiji, ki jo je končal na 73. mestu. Zdaj pa je za kar 53 sekund ugnal Toona Clynhensa in Kristjana Hočevarja. Dan pred koncem dirke - tudi zadnja etapa je nadvse zahtevna - ima Zana kar 1:10 prednosti pred Hočevarjem in 1:12 pred Clynhensem. Slovenci bi si z dobrimi nastopi lahko zagotovili na za mlajše člane zagotovo najodmevnejši dirki - Tour de l’Avenir.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ