Hočevar zablestel na Češkem

Hočevar zablestel na Češkem
07.06.2021 AVTOR: DZ

Kristjan Hočevar je dokazal, da lahko letos tudi v reprezentanci mlajših članov računajo nanj. Prestižno dirko Miru je končal na drugem mestu.

"Takoj po startu se mi je pokvaril menjalnik in sem moral prvo uro voziti v eni prestavi. Potem, ko se je v skupini malce umirilo, smo menjali kolo."

Slovenska reprezentanca mlajših članov se je v teh dneh udeležila etapne dirke za Pokal narodov. Govorimo o štiridnevni dirki, ki jo je leta 2018 dobil tudi Tadej Pogačar. Leta 2013 pa je Luka Pibernik zasedel tretje mesto. Številni zdajšnji zvezdniki so tu opozorili nase.

Kristjan Hočevar je največji “posel” v boju za visoka mesta opravil v drugi, kraljevski etapi. Tam je bil tretji, tako da se je povzpel na drugo mesto v skupnem seštevku. Tudi zadnja, 168 kilometrov dolga etapa - Jesenik je gostil start in cilj - je bila nadvse zahtevna, tako da je prišlo do večje selekcije. Na koncu se je za zmago udarilo dobrih 30 kolesarjev. Po dobrih štirih urah dirkanja se je zmage veselil Francoz Axel Laurance. Prav Hočevar je bil tudi tokrat najboljši Slovenec.

Zasedel je 21. mesto. To je bilo tudi dovolj, da je dirko končal na drugem mestu. "Začetek današnje etape je bil kar napet. Takoj po startu se mi je pokvaril menjalnik in sem moral prvo uro voziti v eni prestavi. Potem, ko se je v skupini malce umirilo, smo menjali kolo. Na vzpone so Norvežani narekovali zelo močan ritem in na enem izmed vzponov nas je spredaj ostalo samo še osem," je med drugim za uradno spletno stran Adrie Mobila dejal Hočevar.
"Na zadnji klanec sem poskušal z napadi, vendar je bil klanec prepoložen in se ni dalo narediti razlike. Na koncu sem v cilj pripeljal v prvi skupini in osvojil skupno drugo mesto."
Ta se je prav pred letošnjo sezono vrnil v novomeško ekipo, potem ko je prej nastopal za Meblojogi. Na Češkem pa je bil tako zelo prepričljiv, da je upal celo na preobrat: "Na zadnji klanec sem poskušal z napadi, vendar je bil klanec prepoložen in se ni dalo narediti razlike. Na koncu sem v cilj pripeljal v prvi skupini in osvojil skupno drugo mesto. Fantje so opravili res odlično delo in vedno smo bili v dobri poziciji, tako da zahvala tudi njim."

Nepremagljiv je bil le Italijan Filippo Zana. Ta vozi za Bardiani CSF in je letos že končal tudi dirko po Italiji, tako da je imel vsekakor več tekmovalnih kilometrov na najvišji ravni, kot Kristjan Hočevar, ki je za njim zaostal za 1:10. Na tretjem mestu je dirko končal Toon Clynhens. Dirko so končali tudi Anže Skok, Nik Čemažar, Aljaž Jarc in Matevž Govekar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ