Hoogerland bo nadaljeval!

Hoogerland bo nadaljeval!
11.07.2011 AVTOR:
»Lahko bi bil škandal, vendar mislim, da tega niso naredili nalašč.« Tako je po prihodu v cilj svojo nenavadno nesrečo – trčenje s televizijski
Johnny Hoogerland si je po zaslugi dolgega pobega na gorskih ciljih privozil dovolj točk, da je po prihodu v cilj spet oblekel pikčasto majico. Vendar se mu je ta prihod v cilj še kako vlekel.

V nenavadni nesreči, ko je njega in Flecho zbil avtomobil francoske televizije – se je namreč hudo porezal. Pri več kot 60 km/h je zletel v bodečo žico in komaj zbral dovolj moči za nadaljevanje.

»Imam nekaj hudih ureznin, vendar mislim, da bo kmalu boljše. Najhujše je bilo za mano in potem, ko sem si zagotovil pikčasto majico, sem se hotel boriti za etapno zmago. Potem pa te na tak način izločijo. V tistih trenutkih ti gre veliko stvari po glavi,« je dejal Hoogerland in se še enkrat spomnil nesreče:

»Cel sem zletel v žičnato ograjo in bil tam tudi ujet. Pogledal sem noge in takoj sem pomislil, da moram naprej. Potem mi je Michael Cornelisse prinesel nove hlače. Mislil sem, da imam zgolj eno ureznino, vendar sem v avtobusu videl, da imam še dve globoki ureznini.« Hoogerland se tolaži s tem, da je v ponedeljek za kolesarje na sporedu prvi dan počitka, kar pomeni, da si bo lahko vsaj nekoliko oddahnil.

»Vem, da me bo vse bolelo. Upam, da si bom spočil. Še sem živ. Wouter Weylandt ni imel te sreče,« je še zaključil Hoogerland, kateremu se je v imenu organizatorja agencije ASO opravičil tudi direktor dirke Jean Francois Pescheux. Voznika avtomobila so že izključili z dirke.

V dnevu počitka pa so iz ekipe Vacansoleil sporočili, da bo Hoogerland v torek prišel na start desete etape, čeprav je moral kar precej časa preživeti v bolnišnici. Nizozemec bo moral dirkati s kar 33 šivi. Tour je pač Tour in za to dirko je očitno tudi Hoogerland pripravljen marsikaj prenesti. Nenazadnje bo v etapi ponosno nosil pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih.

foto: sirotti
vir: cyclingnews.com
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ