Hopkins prikolesaril zmago za Ljubljano Gusto Santic v Bijeljini

Hopkins prikolesaril zmago za Ljubljano Gusto Santic v Bijeljini
18.04.2024 AVTOR: N. Gr., foto: LGS

Odličen začetek sezone za slovenske kolesarje se nadaljuje tudi na kontinentalnem nivoju, Dylan Hopkins je v dresu Ljubljančanov dobil 1. etapo na dirki Beograd - Banjaluka.

Tudi Ljubljana Gusto Santic je v tej sezoni že prišla do zmage na kategorizirani dirki! Avstralski kolesar Dylan Hopkins, ki velja za zelo nadarjenega, a je imel lani tudi nekaj smole, je bil najboljši v pobegu prve etape dirke Beograd - Banjaluka (UCI 2.2) od Beograda do Bijeljine. Hopkins si je v pobegu privozil 19 sekund naskoka pred zasledovalcema Antono Albrechtom in Danielom Koszelo.

Za Avstralca je to tudi odlična priložnost, da na dirki, kjer ponavadi odločajo zelo majhne razlike, majico vodilnega skuša zadržati vse do konca štiridnevne dirke, ki se bo zaključila v Republiki Srpski v Banjaluki.

Je pa na dirki očitno vladala zmeda, saj kolesarji niso povsem dobro vedeli, kdo je v ospredju. Tako je Mihael Štajnar, kolesar kranjske Save, dvignil roki v zrak, ko je šest sekund pred glavnino prečkal ciljno črto. Mislil je, da je slavil etapno zmago, na koncu se je moral sprijazniti s četrtim mestom in modro majico najboljšega po točkah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ