Horner prišel iz bolnišnice: "Lahko bi umrl"

Horner prišel iz bolnišnice: "Lahko bi umrl"
17.04.2014 AVTOR: D. Z.
Pred dnevi je voznik avtomobila med treningom zbil Christopherja Hornera. Ta je zdaj vendarle zapustil bolnišnico, a nesreče se ne spominja.

Nesreče se ne spomni
42-letni Chris Horner se je v bližini Lecca vneto pripravljal na nadaljevanje sezone. Kot kapetan Lampreja Meride se je nameraval udeležiti dirke po Italiji, a se je zdaj vse spremenilo. Voznik, ki je Hornerja zbil, se ni ustavil, kasneje pa so ugotovili, da naj bi to bil 70-letnik iz Milana, ki je vozil Range Roverja.

Kot izgovor, zakaj se ni ustavil, je voznik dejal, da sploh ni vedel, da je kogarkoli zbil. Hornerja so prepeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima predrto pljučno krilo, štiri zlomljena rebra in številne odrgnine, tudi globlje rane po glavi. »Verjamem mu. Hočem mu verjeti. Šlo je zgolj za trenutek nesreče. Med treningom sem šel v temen, ozek predor. A nesreče se ne spominjam. Spomnim se šele, ko sem se zavedel. Takrat sem bil na drugi strani predora, « je dejal Horner, ki je vendarle že zapustil bolnišnico.

Sreča v nesreči
»Če bi, potem ko sem padel, skozi predor šel še kakšen avto ali tovornjak, potem bi bil mrtev. Imel sem veliko sreče v nesreči. « Zdaj se je moral odpovedati nastopu na dirki po Trentinu in posledično nastopu na italijanskem Giru, ki je bil njegov prvi cilj tega dela sezone.

»Zdaj bom nekaj tednov brez kolesa, potem pa bom začel na trenažerju in se počasi vrnil na cesto. Na Giru me ne bo, morda pa bom že na Touru in potem na Vuelti, kjer bom branil zmago, « je potrdil Horner. In pri 42 letih je očitno prepričan, da lahko dirka tudi naslednje leto. Še posebej zato, ker je konec lanske sezone dosegel rezultat kariere, saj je dobil dirko po Španiji.

Še dve ali tri leta
»Starost je le podatek. 42 let ali skoraj 43 let. To lahko pomeni, da si star ali pa še vedno mlad. Potem je odvisno od tega, kako se počutiš, odvisno je od tvoje motivacije, sanj in želja. Poglejte Jensa Voigta. Vedno je poln energije, pa je še mesec starejši kot jaz. Pomembno je, da kolesarim in da sem ob najboljših. Če lahko to počneš, so leta samo malenkost, statistika. Ne vem, kaj bom počel po karieri. Zares si želim dirkati še dve ali tri leta, « je dejal Horner.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ