Horner za Bicikel: "V Slovenijo po formo za Tour"

Horner za Bicikel: "V Slovenijo po formo za Tour"
19.06.2014 AVTOR: Matej Zalar
Američan Chris Horner je z Lamprejem prišel na Dirko po Sloveniji, ekipa Bicikla pa je z njim opravila intervju.
Lampre Merida v Slovenijo prihaja z izredno močno ekipo, v kateri bodo za najvišja mesta konkurenčni lani drugi Jan Polanc, zmagovalec dveh etap Gira Diego Ulissi, ki se pripravlja na italijansko državno prvenstvo, in pa aktualni zmagovalec Vuelte Chris Horner.

42-letni Američan je v daljšem intervjuju, ki bo v celoti objavljen v naslednji številki revije Bicikel, spregovoril o okrevanju po hudi poškodbi, o pripravah na Tour, o načrtih za nadaljevanje sezone in nadaljevanje kariere, o razvoje kolesarstva tekom njegove kariere in tudi o tem, kako težko je, ko zaradi poškodb ne more nastopati na dirkah.

V Slovenijo je prišel prvič, dirka pa mu bo služila predvsem kot priprava na julijsko francosko pentljo:
"Po skoraj treh mesecih sem prvič na dirki, zato že komaj čakam, da se vse skupaj začne. Obdobje brez dirk je bilo res dolgo, zato tudi ne vem, v kako dobri formi sem. Predvsem bi rad v teh štirih dneh ujel nekaj tekmovalnega ritma, ki mi bo v pripravah na Tour prišel še kako prav."

Spregovoril pa je tudi o ciljih Lampreja v Sloveniji:
"Če se bo Jan (Polanc) počutil dobro, mu bomo poizkušali pomagati do zmage, saj vemo, da je izredno motiviran, ker gre za njegovo domačo dirko. Tudi Ulissi je zelo dober, tako da bi radi dosegli skupno zmago in zmago na eni izmed etap."

Dirka po Sloveniji se bo s kronometrom v Ljubljani začela jutri.
Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ