Horvat v pikčastem tudi v jutrišnjo etapo na Avenirju, Bajc med deseterico na Češkem

Horvat v pikčastem tudi v jutrišnjo etapo na Avenirju, Bajc med deseterico na Češkem
17.08.2019 AVTOR: DZ, vir: Kolesarska zveza Slovenije / facebook

Na dveh etapnih dirkah so prisotni tudi mnogi Slovenci. Govorimo o dirki po Češki in Tour de l’Avenirju, kjer v pikčastem kolesari Žiga Horvat.

Tour de l'Avenir
Najprej v Francijo. Na Tour de l’Avenirju, na katerem nastopa tudi slovenska reprezentanca mlajših članov je za kolesarji druga etapa. To je ekipna vožnja na čas. Eymet je gostil start, Bergerac pa cilj 32,1 km dolge preizkušnje. V prvi je po zaslugi dolgega pobega pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih oblekel Žiga Horvat, tako da je danes nosil pikčasto majico.

Slovenci so progo premagali s časom 40:18. To je bilo dovolj za 13. mesto. Povprečna hitrost pa 47,792 km/h.
Za najboljšimi Švicarji so zaostali za 2:12. Ti so bili edini, ki so drveli v povprečjo več kot 50 km/h. Natančneje 50,55 km/h. Druge Norvežane so premagali za 28 sekund, tretje Dance pa za 47 sekund. Sledili so Italijani, Britanci, Nizozemci, Francozi … Vodi junak prve etape Norsgaard Jorgensen, ki ima pet sekund prednosti pred štirimi Švicarji. Tilen Finkšt, Nik Čemažar, Aljaž Jarc, Kristjan Hočevar in Jaka Primožič so razvrščeni od 57. do 61. mesta. Žiga Horvat, ki bo tretjo etapo začel v pikčasti majici je 138.

Dirka po Češki
Po ekipni vožnji na čas je na dirki po Češki zdaj za kolesarji že druga etapa. Olomuc je gostil start, cilj pa po 186 kilometrih Frydek Mistek. Kolesarji so morali na zelo razgibani etapi premagati kar pet kategoriziranih vzponov. Dovolj, da so čisti sprinterji odpadli, ni pa to bilo dovolj, da bi prišlo pred ciljem do večje selekcije. Kolesarji Mitchelton Scotta so branili vodstvo v skupnem seštevku.

Vodilni pred etapo je bil Luke Durbridge. Po skoraj štirih urah in pol dirkanja je sprint za zmago – v ospredju je bila sicer razpotegnjega skupina kar dobrih 60 kolesarjev – dobil Shane Archbold iz moštva Bora Hansgrohe. Daryl Impey je bil drugi, tretji pa Erik Baška. Najboljši slovenski predstavnik, sicer član avstrijskega moštva Felbermayr Simplon Wels je bil z devetim mestom And Bajc. V prvi skupini so na cilj prišli še naslednji predstavniki slovenskih ekip Ljubljane Gusto Santica in Adrie Mobila: Ben Hill (17.), Žiga Grošelj (36.) in Radoslav Rogina (52.).

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ