Hrastnikova bronasta na svetovnem prvenstvu v spustu

Hrastnikova bronasta na svetovnem prvenstvu v spustu
11.10.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Red Bull

V avstrijskem Leogangu se je v izredno zahtevnih razmerah zaključilo SP v gorskem kolesarstvu. Monika Hrastnik se je v dežju in tudi snegu znašla zelo dobro in končala na 3. mestu.

V Leogangu je bil zadnji dan tekmovanja na sporedu še spust za moške in ženske v članski kategoriji. Po celem tednu dežja in dirk je bila proga že tako načeta, tako kot po večjem delu Evrope pa so se tudi v Avstriji ob močnih padavinah ponoči temperature precej spustile.

Na štartu je kolesarje in kolesarke pričakal celo sneg, v nadaljevanju proge pa dež, a se Hrastnikova kljub padcu na kvalifikacijah težavnih razmer ni ustrašila.

Uspela ji je izjemna vožnja, s katero je končala na stopničkah in si privozila bronasto kolajno. Zmagala je Švicarka Camille Balanche, druga pa je bila Myriam Nicole. Hrastnikova je prehitela tudi velezvednico Tracey Hannah, kar je zgovoren podatek o tem, kako dobro je dirkala Slovenka.

Zelo solidno se je odrezal tudi Jure Žabjek, ki je končal na 19. mestu. Kazalo mu je še bolje, a je v sredinskem delu proge zapravil nekaj časa in tako končal na robu dvajseterice.

Oba rezultata sta zelo spodbudna pred naslednjim koncem tedna, ko se svetovni pokal v spustu seli na Mariborsko Pohorje, kjer bosta na sporedu kar dve tekmi za svetovni pokal.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ