Hrastnikova pred domačimi gledalci do naslova evropske prvakinje

Hrastnikova pred domačimi gledalci do naslova evropske prvakinje
09.08.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Miha Matavž/KZS

Ta konec tedna je na Mariborskem Pohorju potekalo evropsko prvenstvo v spustu, kjer je Monika Hrastnik upravičila status prve favoritinje in se pred domačimi gledalci v spustu zavihtela na sam vrh.

Maribor je prvič gostil evropsko prvenstvo v gorskokolesarskem spustu, organizacijo so si prislužili z vsako leto izvrstno izpeljanimi dirkami za svetovni pokal. Monika Hrastnik je že v kvalifikacijah napovedala, da cilja na sam vrh, ko je postavila najhitrejši čas, v nedeljo pa je na domači progi odpeljala rutinirano in prišla do naslova evropske prvakinje.

»Proga je bila zahtevnejša kot včeraj. Še zmeraj ne dojamem svojega uspeha in se zahvaljujem vsem, ki so me prišli spodbujat,« je takoj po razglasitvi povedala Monika Hrastnik. »Verjamem, da je dober rezultat tudi napoved za naskok na najboljša mesta na tekmi za svetovni pokal, ki nas v Mariboru čaka danes teden.«

V moški konkurenci je naziv evropskega prvaka osvojil lanski dvakratni zmagovalec tekme za svetovni pokal v Mariboru, Francoz Loris Vergier. Luka Berginc je zasedel 13., Jure Žabjek pa 14. mesto. “S svojo vožnjo sem zadovoljen, čeprav sem v primerjavi s kvalifikacijami na progi pustil kakšno dodatno sekundo,” je povedal aktualni državni prvak Luka Berginc, s svojim nastopom pa je bil zadovoljen tudi Jure Žabjek. “Veselim se tekme za svetovni pokal prihodnji teden in čutim, da sem dobro pripravljen.”

V Mariboru so se priprave na tekme svetovnega pokala, ki so v mednarodnem pogledu še bolj prestižne, že začele. Zaprto bo parkirišče pod hotelom Areno, prireditelji pa že zdaj vse gledalce vabijo, da dirke prihodnji vikend obiščejo peš ali pa s kolesom.

Glede na prikazano, se bo Monika Hrastnik tudi naslednji vikend borila vsaj za stopničke, prav tako pa imata Luka Berginc in Jure Žabjek v moški konkurenci še rezerve, da odpeljeta še nekoliko bolje in prideta v deseterico.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ