Hrastnikova sezono končala z novimi stopničkami

Hrastnikova sezono končala z novimi stopničkami
02.11.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sebastian Stennerman

Ta konec tedna sta bili na Portugalskem na sporedu še zadnji dve dirki svetovnega pokala v spustu, Monika Hrastnik (Dorval AM) ju je končala na 7. in 5. mestu.

Letošnja sezona za kolesarke in kolesarje v spustu je bila zelo okrnjena, na sporedu je bilo SP v Leogangu, ki ga je Monika Hrastnik končala z bronastim odličjem, in po dve tekmi v Mariboru in minuli konec tedna še na Portugalskem v Lousi.

Na petkovi prvi dirki je Hrastnikova vozila solidno, a nekoliko premalo tvegala na progi, ki je bila zelo hitra, zato je končala na solidnem, a po njenih besedah ne vrhunskem sedmem mestu, zmagala pa je Myriam Nicole. V moški konkurenci je prvo dirko dobil Greg Minaar, Jure Žabjek (Unior Devinci Factory Racing) pa jo je po večji napaki pred zadnjim skokom končal na 33. mestu.

V nedeljo sta sledili še zadnji dirki sezone v moški in ženski konkurenci, predvsem za Moniko Hrastnik se je dirka razpletla zelo dobro. Zmagala je Francozinja Marine Cabirou, ki je z dvema zmagama in dvema drugima mestoma osvojila tudi zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, Hrastnikova pa je drugo dirko v Lousi končala na 5. mestu in tako za konec sezone še enkrat stopila na zmagovalni oder. Dirko je zaznamovala upokojitev veteranke Tracey Hannah, ki je v karieri več kot 40-krat stopila na stopničke.

V moški konkurenci je drugo dirko v Lousi dobil Švicar Loic Bruni, Jure Žabjek pa se je moral zadovoljiti s 40. mestom.

Hrastnikova je v skupnem seštevku svetovnega pokala končala na 7. mestu, na 12. pa Špela Horvat, ki je dirkala le na domačih dveh dirkah v Mariboru. Žabjek je sezono svetovnega pokala končal kot 26. spustaš sezone, po njej pa povedal: »Zagotovo je bila sezona težka, glede na to da nismo vedeli kaj se bo zgodilo z dirkami. Najprej so se odpovedovale, nato prestavljale in na koncu smo veseli, da se je vsaj nekaj zgodilo. Nekaj dirk smo imeli, vem da sem zelo hiter, težko pa se je bilo zbrati, ko veš, da imaš le nekaj priložnosti na katerih se lahko izkažeš. V Mariboru sem dokazal, da sem lahko stalno med najboljšimi dvajsetimi, zagotovo pa sem želel na Portugalskem dokazati, da sem lahko tudi precej višje. Žal mi v prvi dirki tukaj ni uspelo, kar je bila moja napaka, na drugi pa sem imel nesrečo z vremenom, na kar res ne morem vplivati.«

Foto: Andy Vahtis

Zdaj tekmovalce in tekmovalke čaka premor in priprava na novo sezono svetovnega pokala, ki bo prihodnje leto, tako si želijo vsi udeleženci, potekala po ustaljenih tirnicah, torej brez odpovedi in prekinitev.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ