Hrastnikova tudi s svetovnega prvenstva s četrtim mestom

Hrastnikova tudi s svetovnega prvenstva s četrtim mestom
30.08.2021 AVTOR: N. Gr., foto: UCI

Monika Hrastnik je bila pričakovano najboljša Slovenka na minulem svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu, v spustu je zasedla odlično četrto mesto. Velika zgodba tudi naslov prvaka Nina Schurterja.

V Val di Soleju v Italiji je potekalo svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu, ki se je včeraj zaključilo z dirkami v spustu. Prav spust je v zadnjih sezonah najbolj v ospredju tudi v slovenskem gorskem kolesarstvu, seveda zaradi uspehov Monike Hrastnik.

Na progi Black Snake je bila Hrastnikova v širšem krogu favoritinj za odličja, na težki in lukenj polni progi pa se tako kot na svetovnem pokalu v Mariboru predvsem v zgornjem delu ni znašla najbolje, kar ji je na koncu vzelo možnosti za zmago.

V spodnjem je nadoknadila nekaj izgubljenega časa, na koncu pa je morala priznati premoč prepričljivi svetovni prvakinji, Francozinji Myriam Nicole, njeni rojakinji Marine Cabirou in klubski kolegici Camile Balanche.

»Brez napak, ki sem jih naredila, bi bila lahko tudi druga ali celo zmagala. To ni bila moja najboljša vožnja, dvakrat bi skoraj padla, izgubila sem vso hitrost in tudi druge napake so me stale veliko časa. Gotovo je bila to najslabša vožnja v celem vikendu, sem pa vsaj cela. Dobro je, ker sem konstantna z uvrstitvami, ves čas sem med prvimi petimi,« odzive Hrastnikove po novem četrtem mestu povzema portal mtb.si.

V moški konkurenci je bil najboljši Južnoafriški veteran Greg Minaar, ki si je pri 40-ih letih zagotovil že svoj četrti naslov svetovnega prvaka. Srebrn je bil Benoit Coulanges, bronast pa Trey Brosnan. Žak Gomilšček je osvojil 44. mesto, Jure Žabjek s padcem 62., Luka Berginc pa s predrto zračnico 74. mesto.

Sanjski dan Nina Schurterja

Nino Schurter je nedvomno prvi zvezdnik olimpijskega krosa in eden največjih gorskokolesarskih zvezdnikov sploh. Letos mu v svetovnem pokalu ni šlo po načrtih, ni uspel osvojiti 33. zmage, s katero bi se izenačil z Julianom Absalonom, na drugi strani pa je njegov rojak Mathias Flueckiger skoraj serijsko zmagoval.

V Val di Soleju sta bila boljša od konkurence, na polovici proge sta se odpeljala zasledovalcem in do cilja bila srdit boj, na koncu pa je bil za dve sekundi hitrejši Schurter, ki se je tako veselil že rekordnega devetega naslova svetovnega prvaka. Flueckiger je bil drugi, Francoz Victor Koretzky pa tretji. Edini Slovenec na štartu, Rok Naglič, je zasedel 67. mesto.

V ženski konkurenci je slavila Britanka Evie Richards, druga je bila Anne Terpstra, tretja pa Švicarka Sine Frei. Predvsem Švicarke so lahko razočarane, potem ko so na OI slavile kar trojno zmago, so tudi v Italiji pričakovale več od »le« bronastega odličja.

Tanja Žakelj se je celo dirko vozila med 30. in 40. mestom, na koncu je z več kot desetimi minutami zaostanka končala na 38. mestu.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ