Hrvaška: Dva člana Adrie Mobila med deseterico

Hrvaška: Dva člana Adrie Mobila med deseterico
21.04.2017 AVTOR: D. Z.
Nicola Ruffoni je dobil četrto etapo na dirki po Hrvaški. V sprintu Gašper Katrašnik deseti. Vincenzo Nibali prevzel vodstvo.

Na dirki po Hrvaški je za kolesarji četrta etapa. Ta je bila ravninska in na kožo pisana sprinterjem. Potekala je med Crikvenico in Umagom. Dolga je bila 171 kilometrov.

Na startu ni bilo junaka druge etape Kristijana Đuraska, ki je po včerajšnjem padcu najprej izgubil vodstvo v skupnem seštevku, zdaj pa z dirko zaradi posledic padca ni mogel nadaljevati. Po dobrih štirih urah in desetih minutah je sledil sprint glavnine, ki ga je dobil Nicola Ruffoni. Italijan je slavil še drugo zmago zapored. Riccardo Minali je bil drugi, Ivan Savicki pa tretji. Odlično sta se znašla tudi dva kolesarja Adrie Mobila.

Dušan Rajović je bil peti, Gašper Katrašnik pa deseti. “Danes sem imel dobro pozicijo. Ekipa me je pripeljala naprej in sem poskusil sprintati z najboljšim. Danes je bilo dobro, a obljubljam, da bo še boljše, ” je v uradni izjavi za javnost dejal Rajović, svoje pa je dodal še trener pri Adriji Mobilu Boštjan Mervar: “Tudi danes smo si želeli v beg. Tokrat se ni izšlo, saj je težko vedno zadeti pravi beg. Na cilju se je izkazal Dušan Rajović, ki se razvija v dobrega sprinterja.

V sprintu je prišlo do luknje in vodilni v skupnem seštevku Jaime Roson je izgubil sedem sekund. To je bilo dovolj, da je pred kraljevsko etapo vodstvo prevzel Vincenzo Nibali. V etapi do Učke bo branil dve sekundi prednosti pred Rosonom in 11 pred Hirtom. Najboljši Slovenec je Jan Polanc na sedmem mestu. Najboljši član edine slovenske ekipe na dirki Adrie Mobila Radoslav Rogina je zdaj 12.

“Jutri nameravam v beg poslati Jureta Golčerja, saj želim imeti spredaj dobrega kolesarja. Radoslav Rogina bo čakal na zadnji vzpon in se bo poskušal držati najboljših in prebiti med prvo deseterico, ” je še dodal prej omenjeni Mervar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ