Hrvaška: Dva Slovenca med deseterico in dva v pobegu dneva

Hrvaška: Dva Slovenca med deseterico in dva v pobegu dneva
17.04.2018 AVTOR: D. Z.
Dirka po Hrvaški. Marko Kump šesti, Žiga Jerman osmi. V pobegu dneva Matic Grošelj in Jon Božič.

V Osijeku se je začela četrta dirka Tour of Croatia. Med 130 kolesarji je bilo na startu tudi 15 Slovencev. Pred njimi pa je zahtevna šestdnevna preizkušnja ekstra kategorije.

Prva etapa je bila dolga kar 227 kilometrov, končala pa se je v Koprivnici. Govorimo o ravninski etapi z gorskim ciljem druge kategorije na Papuku. Ta je bil na sporedu po 82 kilometrih dirkanja. Kolesarje je tokrat spremljal tudi dež, po petih kilometrih dirkanja pa je že prišlo do pobega dneva. V beg so se podali trije kolesarji.

To so bili Emil Dima ter dva Slovenca. Jon Božič iz Adrie Mobila in Matic Grošelj iz ljubljanskega Gusto Xauruma. V ospredju so dolgo vztrajali, a potem je glavnina proti koncu vendarle pospešila. Grošlja je ujela dobrih deset kilometrov pred ciljem, Božič je vztrajal še kilometer dlje. Potem pa so se sprinterji že pripravljali na sprint. V samem zaključku je ogromno dela opravil Matej Mohorič, ki je pripravil sprint za Niccolo Bonifazia. Ta je lahko slavil zmago.

Premagal je Andreo Guardinija in Michaela Eduarda Grosuja. Najboljši Slovenec je bil Marko Kump, ki je zasedel šesto mesto. Med desterico je bil še Žiga Jerman na osmem mestu. Matej Mohorič je bil 12., Žiga Horvat 13., Tadej Pogačar 16. … V skupnem seštevku ima Bonifazio sekundo prednosti pred Božičem in štiri pred Guardinijem. Kump je sedmi, Jerman deveti. Božič je najboljši med mladimi kolesarji, Dima pa najboljši na gorskih ciljih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ