Hrvaška: Dve ekipi in 15 Slovencev na startu

Hrvaška: Dve ekipi in 15 Slovencev na startu
16.04.2018 AVTOR: D. Z.
Jutri se bo začela dirka po Hrvaški, oziroma Tour of Croatia. Gre za dirko ekstra kategorije, na startu bo 15 Sovencev, tudi dve slovenski ekipi.Dirka po Hrvaški 2018:

1. etapa, 17. april: Osijek – Koprivnica, 227 km

2. etapa, 18. april: Karlovac – Zadar, 234,5 km

3. etapa, 19. april: Trogir – Makarska rivijera (PP Biokovo, Sv. Jure), 134 km

4. etapa, 20. april: Starigrad – Novi Vinodolski (Crikvenica), 171 km
5. etapa, 21. april: Rabac – Učka, 156,6 km

6. etapa. 22. april: Samobor – Zagreb, 151,5 km

Jutri se bo v Osijeku začela dirka Tour of Croatia, ki bo trajala vse do 22. aprila. Govorimo šestdnevni preizkušnji ekstra kategorije.

Predvsem pa so Hrvati pripravili tudi zelo dolge etape. Skupaj bodo kolesarji morali prevoziti tisoč kilometrov. V moštvu Bahraina Meride bosta nastopila dva Slovenca. Domen Novak in Matej Mohorič, ki je bil prisoten tudi na novinarski konferenci. V dresu CCC Sprandi Polkowice bosta dirkala Jan Tratnik in Marko Kump.

Potem pa sta tu obe slovenski kontinentalni ekipi. Adria Mobil in Ljubljana Gusto Xaurum. Pri novomeški ekipi so se morali v zadnjem trenutku odpovedati uslugam sprinterja in letos njihovega najuspešnješega kolesarja Dušana Rajovića. Slednji se je na treningu poškodoval, zamenjal pa ga bo mladi Žiga Horvat.

“Poškodba Rajovića bo zelo vplivala na cilje naše ekipe, saj sedaj nimamo kolesarja, ki bi se kosal z najboljšimi sprinterji na dirki, zato nam ostaja edino boj za čim višja mesta v skupni razvrstitvi. Največ pričakujem od stare garde Radoslava Rogine, Jureta Golčerja in Janija Brajkoviča, ” je v izjavi za javnost dejal športni direktor Srečko Glivar. Rogina pa pravi, da bo to zanj najtežja dirka v tej sezoni:

“Etape so zelo dolge in zelo težke. Veliko se bo odločilo že v tretji etapi s ciljem na Svetem Juretu, na peti dan dirke pa bomo dobili potrditev zmagovalca. Osebno sem se pripravil 'skoraj ' kakor sem si želel, a na dirki se bo videlo, če je bilo dovolj. Zame je to domača dirka in motivacije mi ne manjka, kaj več pa si ne upam napovedati. ” Adrio Mobil bodo tako zastopali Jani Brajkovič, Radoslav Rogina, Jure Golčer, Žiga Horvat, Jon Božič, Gregor Gazvoda in Gorazd Per.

Kaj pa letos nadvse uspešna ekipa Ljubljana Gusto Xaurum? Ekipo bodo stestavljali Tadej Pogačar, Žiga Jerman, Matic Grošelj, Izidor Penko, Viktor Potocki, Žiga Ručigaj in Benjamin Hill. Na dirkah za Pokal narodov med mlajšimi člani sta se v zadnjem obdobju izkazala predvsem Pogačar in Jerman.

“Izredno veseli smo, da smo dobili vabilo na dirko ekstra kategorije, kar za nas pomeni uspeh, še preden se je dirka sploh začela. Seveda bo za naše mlade fante poseben iziv tekmovati v tej izjemni konkurenci World tour in Profesional continental ekip. Etape bodo dolge in izredno zahtevne, konkurenca pa izjemna, ” je v izjavi za javnost dejal direktor ekipe Tomaž Poljanec: “Seveda bomo iskali priložnosti v etapah in se poskušali boriti za belo majico najboljšega mladega kolesarja. Vsekakor pa sem že sedaj prepričan, da bo dirka izjemna izkušnja za naše mlade kolesarje, saj nimamo ravno veliko priložnosti, da bi nastopali na dirkah s tako izjemno konkurenco. ”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ