Hrvaška: ekstremno vreme, skrajšana etapa in Boletovo 2. mesto

Hrvaška: ekstremno vreme, skrajšana etapa in Boletovo 2. mesto
03.10.2019 AVTOR: DZ

Pestro je bilo v 3. etapi dirke po Hrvaški. Organizatorji so jo morali skrajšati na vsega 63 kilometrov. V sprintu pa je bil Grega Bole 2.

Na dirki po Hrvaški, oziroma dirki Cro Race je za kolesarji tretja etapa do Makarske. Ta je bila za celotno karavano nadvse naporna. Dež in močan veter, posledično pa še mraz. S tem so se morali kolesarji soočiti. Kmalu je prišlo do pobega. Med ubežniki je bil tudi Ben Hill, sicer član moštva Ljubljana Gusto Santic. Ubežniki so si privozili že več kot dve minuti prednosti.

Potem pa so se vremenske razmere še slabšati. Veter je postajal vse močnejši, deževalo je. Organizatorji so etapo prekinili, ekipe so morale poskrbeti za kolesarje. Po daljšem premoru so z dirko vendarle nadaljevali. Kolesarji so ponovno startali iz Baške Vode. Do cilja pa je bilo še 30 kilometrov. Ubežniki so startali pred glavnino, ki pa jih je še pred Makarsko ujela.

Sledil je sprint skupine dobrih 20 kolesarjev. V tem sprintu se je najbolje znašel Jevgenij Gidič. Drugi je bil Grega Bole, tretji pa Alex Edmondson. Deveto mesto je zasedel Andi Bajc. Gidič je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Ima pa šest sekund prednosti pred Edmondsonom in deset pred Boletom. Sedmi je Andi Bajc. Dirka se bo končala v nedeljo, v soboto pa bo na sporedu kraljevska etapa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ