Hrvaška: Jan Polanc 5. na Učki, Nibali izgubil boj

Hrvaška: Jan Polanc 5. na Učki, Nibali izgubil boj
22.04.2017 AVTOR: D. Z.
Jan Polanc je na Učki zasedel 5. mesto in je 5. v skupnem seštevku. Etapo je dobil Jaime Roson, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Na dirki po Hrvaški je bila na sporedu kraljevska peta etapa od Poreča do Učke. Dolga je bila 141 kilometrov. Na koncu so se morali povzpeti še na Učko.

Že na startu v Poreču je vse potekalo v znamenju novice o tragični smrti Micheleja Scarponija. Kolesarji Astane so vendarle prišli na start, a nekateri so komaj zadrževali solze. Prisotni so jih počastili z aplavzom. Na startu so imeli tudi minuto tišine. Vincenzo Nibali se je v središče Poreča pripeljal med zadnjimi, a kot vodilni v skupnem seštevku. A razlike so bile majhne, tako da so vsi vedeli, da bo o vsem odločala sobotna etapa do Učke.

Po pričakovanjih je ekipa Bahrain Merida imela vse pod nadzorom, tako da tudi trije ubežniki niso imeli možnosti za uspeh. Tudi ob vznožju zaključnega vzpona so prav člani bahrajnske ekipe narekovali oster ritem. A Nibali tega ni uspel nadgraditi, čeprav je bil tudi sam v samem zaključku kar precej aktiven. A dokončne selekcije ni uspel narediti in v samem sprintu so se za zmago pomerili trije.

Jaime Roson je bil najmočnejši, z istim časom pa sta ciljno črto prečkala še drugi Nibali in tretji Jan Hirt. Po zaslugi bonifikacijskih sekund je vodstvo spet prevzel Španec v dresu moštva Caja Rural Jaime Roson. Zdaj ima dve sekundi prednosti pred Nibalijem in 15 pred Hirtom. Odlično se je znašel tudi Jan Polanc. Za zmagovalcem je na vrhu Učke zaostal zgolj za osem sekund in tako napredoval na peto mesto. Zaostaja pa za 45 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ