Hrvaška: Marko Kump dobil tesen sprint

Hrvaška: Marko Kump dobil tesen sprint
01.10.2019 AVTOR: DZ

Začela se je dirka po Hrvaški oziroma Cro Race, na kateri nastopajo nekatere World Tour ekipe, pa tudi dve slovenski. Prvo etapo je dobil Marko Kump.

Letos so morali zaradi spora in nejasnosti med organizatorji dirko po Hrvaški oziroma Tour of Croatia odpovedati. Ta bi morala biti na sporedu aprila. Zato pa je Vladimir Miholjević s svojim delom ekipe uspel organizirati dirko Cro Race, ki predstavlja nekakšno nadaljevanje prej omenjene preizkušnje. Gre za šestdnevno dirko od Osijeka do Zagreba.

Prva etapa je bila najdaljša. Dolga je bila kar dvesto kilometrov. Osijek je gostil start, Lipik pa cilj. Kolesarji so morali premagati dva gorska cilja. Najprej Gradac Našički. Vrh tega klanca tretje kategorije je bil po 62 kilometrih. Po 173 kilometrih pa so prišli še na vrh vzpona Bučje. Tudi ta je bil tretje kategorije. Trasa ni bila dovolj zahtevna, da bi lahko kdo naredil večjo selekcijo.

V pobegu dneva je bil tudi Matic Grošelj iz moštva Ljubljan Gusto Santic, pa tudi Dušan Rajović iz Adrie Mobila. A so imele sprinterske ekipe prevelik interes, tako da ubežniki niso bili uspešni. Na koncu smo videli zelo dolg in napet sprint vse do ciljne črte. Marko Kump Jevgenij Gidič in Eduard Michael Grosu so bili zelo izenačeni. Po fotofinišu pa je postalo jasno, da je sprint dobil Kump, sicer član moštva Adria Mobil.

Drugi je bil član Astane Gidič, tretji pa Grosu iz moštva Delko Marseille Provence. Med desterico sta bila še dva Slovenca. Na osmem mestu je etapo končal Rok Korošec, na desetem pa Matej Mohorič. Sicer pa so na dirki kolesarji iz naslednjih World Tour ekip: Bahrain Merida, Mitchelton Scott, Astana in CCC Team. Dirka se bo nadaljevala z etapo od Slunja do Zadra. Dolga bo 183 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ