Hrvaška: Mohoriča v Zadru komajda ujeli

Hrvaška: Mohoriča v Zadru komajda ujeli
18.04.2018 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Hrvaški nadvse dolga etapa, ki je poskrbela za nekaj presenečenj. Grosu zmagal, Jerman sedmi, Mohorič osmi.

Na dirki po Hrvaški je za kolesarji druga etapa. Dolga je bila kar 234,5 km. Start je gostil Karlovac, cilj pa Zadar. Kolesarji so morali premagati dva kategorizirana vzpona.

Najprej vzpon na Plitvička jezera, potem pa so se povzpeli še na Velebit. Vrh vzpona druge kategorije, obenem zadnjega v etapi so dosegli po 168 kilometrih. Sledil je spust in potem dolga ravnina proti cilju. Kmalu po startu je spet napadel Jon Božič. Po dolgem pobegu v prvi etapi je bil drugi v skupnem seštevku in obenem vodilni med mladimi kolesarji.

Tokrat se mu je pridružila še četverica kolesarjev. Kljub vsemu jih je glavnina kmalu po letečem cilju ujela. V nadaljevanju pa so komisarji na gorskem cilju zaradi premočnega vetra začastno ustavili dirko. Sledila je zaprta vožnja. Na Masleničkem mostu pa se je dirka nadaljevala. Omenimo še težave Žige Jermana. Kolesarja moštva Ljubljana Gusto Xaurum je zbil motorist, vendar pa je Jerman lahko nadaljeval z dirkanjem. Sledili so novi napadi in najdlje sta zdražal De Winter in Planet. Glavnina ju je ujela kmalu po vstopu v zadnjih deset kilometrov.

Slabih pet kilometrov pred ciljem, takoj po prečkanju ciljne črte. A sledil je še en krog po ozkih ulicah Zadra. Medtem ko je imel Mohorič rahlo prednost, je v glavnini tik za njim prišlo do padca, v katerega je bil vpleten tudi Mohoričev klubski kolega pri moštvu Bahrain Merida in po zmagi v prvi etapi tudi vodilni v skupnem seštevku Niccolo Bonifazio. Za njim so se v lov podali kolesarji italijanskega moštva Bardiani CSF. Mohorič pa je bil še vedno odličen. Krepko raztegnjena glavnina, prišlo je tudi do razlik, ga je ujela šele v zadnjem kilometru.

Sledil je sprint razbite glavnine. Eduard Michael Grosu je bil najboljši, drugi Giacomo Nizzolo, tretji pa Riccardo Minali. Trije so na cilj prišli štiri sekund pred naslednjo skupino, v kateri je Žiga Jerman zasedel sedmo mesto, osmi pa je bil Matej Mohorič. Marko Kump je z zaostankom osmih sekund zasedel deseto mesto. V tej skupinico je na 16. mestu prišel tudi Tadej Pogačar. Jan Tratnik je bil 18., a je izgubil 12 sekund. Grosu zdaj vodi in ima osem sekund prednosti pred Nizzolom. Minali je tretji z desetimi sekundami zaostanka. Jon Božič kot najboljši Slovenec zaostaja za 12 sekund in je peti. Jerman je sedmi, Mohorič osmi, Kump 12., Pogačar 14.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ