Hud padec na dirki po Flandriji: Gledalka v kritičnem stanju (video)

Hud padec na dirki po Flandriji: Gledalka v kritičnem stanju (video)
06.04.2014 AVTOR: D. Z.
Dirko po Flandriji so tudi letos zaznamovali padci. A ne samo na tlakovanih odsekih. Najhujši se je pripetil, ko se je Johan Vansummeren z vso hitrostjo zabil v starejšo gledalko.

Do padca je prišlo na cestnem otoku tik pred krožiščem v mestu Wielsbeke, ko so kolesarji prevozili že okrog 60 kilometrov. Tam je ravnina in glavnina je bila zares hitra, saj so se že spustili v lov za enajsterico ubežnikov. Na otoku, ki razdeli cesto na dva dela, pa je skupaj z mlajšim gledalcem stala 65-letna gledalka. Kolesarji so se, kot je to že v navadi, spretno izognili otoku in se v krožišče podali iz obeh strani.

Vansummeren pa je to oviro spregledal in s polno hitrostjo podrl gledalko. Oba so morali prepeljati v bolnišnico, po prvih podatkih pa je stanje te gledalke kritično, vendar stabilno. Vansummerena so iz bolnišnice hitro izpustili. »Kljub šivom in črnemu očesu sem v redu. To zdaj ni pomembno. Zelo sem se prestrašil. To je padec. Kako je prišlo do njega? V podrobnosti se ne bi rad spuščal, « je še dejal 33-letni Vansummeren. Belgijec, ki vozi za moštvo Garmin Sharp je zgolj dodal, da se je zgodilo na krožišču, toda:

»Kaj in kako zdaj ni pomembno. Če bi govoril o tem, bi to pripeljalo zgolj do govoric, kdo je kriv. Najbolj pomembno je, da se stanje gledalke izboljšuje. « Nekdanji zmagovalec klasike Pariz-Roubaix je poudaril, da mu je zares hudo, ker se je v nesreči poškodoval še nekdo drug. V tem primeru gledalka:

»Padci so del kolesarstva, vendar sem res žalosten. Zares upam, da se bo njeno stanje izboljšalo. Ne vem, kdo je. Vse je bilo zelo hitro. V naslednjih dneh bom njeno družino verjetno še pustil pri miru, potem pa bom najbrž stopil v stik. « Vansummeren je še dodal, da to noč najbrž ne bo mogel zatisniti očesa:

»To bi morala biti lepa nedelja, vendar je daleč od tega. « Bolj skopi z informacijami so bili organizatorji dirke, ki so se odzvali zgolj s kratkim sporočilom za javnost: »Še vedno je na intenzivni negi. Organizatorji obžalujemo, da je prišlo do nesreče in sočustvujemo z družino. «

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ