Hud padec na ekipnem kronometru (video)

Hud padec na ekipnem kronometru (video)
21.09.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesarke Rabo Liv so poskrbele za pravo dramo na uvodu svetovnega prvenstva, saj so v ekipnem kronometru grdo padle.

Med članicami velja Rabo Liv za zvezdniško ekipo. Na tokratnem ekipnem kronometru so se resno borile za drugo mesto. Samo predstavnice moštva Specialized Lululemon so bile krepko premočne. Na presenečenje mnogih pa je najprej popustila Marianne Vos.

Aktualna svetovna prvakinja je odpadla 11 kilometrov pred ciljem dobrih 36 km dolge preizkušnje. »Ekipni kronometri mi niso ravno všeč. Preostale klubske kolegice so bile odlične, sama pa nisem bila najboljša. Za cestno dirko to ni ravno najboljša stvar, vendar imam še vedno skoraj teden dni časa, da kaj popravim, « je dejala Marianne Vos.

A najslabše je za ekipo šele prišlo. Na enem izmed krožišč so kolesarke peljale prehitro. Prva v vrsti Annemiek Van Vleuten se je zaletela v ograjo, kolo pa je odneslo visoko v zrak. Kar tri od štirih kolesark so se znašle na tleh. Van Vleutnovo in Anno Van Der Breggen so nemudoma odpeljali v bolnišnico. Prav Breggnova naj bi imela poškodovano medenico.

»Peljale smo se skozi krožišče in Annemiek se je vozila v ospredju. Skozi ovinek se je peljala prehitro. Zavirati ni mogla več, tako da se je zaletela v ograjo, « je za cyclingnews.com okoliščine pojasnila Pauline Ferrand, ki se je tudi znašla na tleh. »Zame je dobro, da nisem poškodovana. A Anna je obležala na cesti in slab podatek je že to, da ni mogla premikati nog, « je še dodala Ferrandova.

Video padca
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ