Hudo poškodovan policist okreva ... dobil rumeno majico

Hudo poškodovan policist okreva ... dobil rumeno majico
06.12.2015 AVTOR: D. Z.
Vsekakor razveseljiva novica. Policist, ki se je hudo poškodoval ob padcu na dirki po Franciji dobro okreva.

Zgodilo se je v 10. etapi dirke po Franciji. To je bilo 14. julija, torej na dan, ko imajo Francozi državni praznik. Takrat je bil motorist, ki je spremljal Tour de France izgubil nadzor nad motorjem in padel. Motor je odneslo v gledalce in tam je bil tudi 23 letni policist Jerome Cotto, ki je prostovoljno pomagal na dirki po Franciji.

»Menili smo, da bo umrl. Bil je v umetni komi, prestal pa je številne zelo zapletene operacije. A zdaj je ven iz smrtne nevarnosti, « je dejal policijski predstavnik William Vaquette. Policist je bil v bolnišnici v mestu Pau v umetni komi kar en mesec. Potem so ga preselili v rehabilitacijski center v Bagneres de Bigorreju, kjer se je spet naučil hoditi in govoriti.

V četrtek je Cotta obiskal tudi direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme, ki mu je prinesel prav posebno darilo – rumeno majico, oblačilo najboljšega kolesarja na dirki po Franciji. »Nekaj časa sem potreboval, da sem dojel, da nisem doživel drugega dela julija in celotnega avgusta. Spoznati prijatelje s policije in družino. To mi daje dodatno samozavest. Zdaj se v bolnišnici počutim že kot obiskovalec, in ne kot pacient, « je dejal Cotto.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ