Hudo poškodovani Adriano Malori: Stanje se izboljšuje

Hudo poškodovani Adriano Malori: Stanje se izboljšuje
23.01.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po San Luisu je v peti etapi prišlo do množičnega padca, v katerega so bili vpleteni številni kolesarji. Najhuje jo je skupil Adriano Malori.

O peti etapi smo že pisali, tudi o tem, da je okrog 30 km pred ciljem prišlo do hudega množičnega padca (vpletenih naj bi bilo okrog 40 kolesarjev) pri veliki hitrosti. V tam padec so bili vpleteni številni kolesarji. Tudi sprinter Gaviria in Contreras sta morala odstopiti. A najhuje jo je odnesel italijanski specialist za vožnji na čas Adriano Malori. Malori je ob padcu izgubil zavest, ko so ga pripeljali v bolnišnico, pa naj bi ga zaradi hudih poškodb dali v umetno komo. In, kakšne naj bi bile poškodbe?

Zlomil naj bi si desno ključnico, predvsem pa naj bi prišlo do poškodb glave. »Zdaj lahko le čakamo. Zaenkrat je v umetni komi. Očitno ne gre za resnejše poškodbe, vendar pa je lahko vsak udarec v glavo zelo nevaren, « je ejal zdravnik Movistarja Hoyos. Kasneje so iz Movistarja sporočili, da je stanje Adriana Malorija stabilno in da že kaže znake napredka. »Za Adrianom je dobra noč. Stanje je stabilno, kaže znake napredka. Kasneje bo opravil še nadaljne teste in v soboto bodo iz bolnišnice sporočili, kako je z njim, « so pri Movistarju zapisali v izjavi za javnost.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ