Hvastija: "Zaključek za fante v oktobrski formi prehiter."

Hvastija: "Zaključek za fante v oktobrski formi prehiter."
13.10.2016 AVTOR: D. Z.
SP v Dohi. Cestna dirka mlajših članov. Najboljši Slovenec Gašper Katrašnik na 32. mestu. Zmagal pa Kristoffer Halvorsen.

Devet ubežnikov in prevlada Norvežanov
Mlajši člani so že končali z nastopi na svetovnem prvenstvu v Katarju. Po kronometru je zdaj za njimi še cestna preizkušnja. Tokrat so morali premagati 166 kilometrov, predvsem pa dobrih deset tehnično zahtevnih krogov po »Katarskem biseru «. To je bila tudi prva cestna dirka na tem prvenstvu.

Med 188 kolesarji je bilo tudi pet Slovencev. Člani reprezentance so bili Božič, Per, Otoničar, Katrašnik in Penko. Po startu je prišlo do nekaterih padcev. Pobeg dneva je uspel deveterici kolesarjev, ki je bežala vse do predzadnjega kroga. V samem zaključku pa so prevladovali Norvežani. Po dobrih treh urah in 40 minutah se je zmage v sprintu glavnine veselil Kristoffer Halvorsen.

Norvežan, Nemec in Italijan ... Slovenci v ozadju
Norvežan je premagal Nemca Pascala Ackermanna in Italijana Jakuba Mareczka. Sledili so Bauhaus, Jansen, Lowndes, Garcia Cortina, Nommela, Diebben … V prvi skupini dobrih petdesetih kolesarjev se je izmed Slovencev pripeljal samo Gašper Katrašnik, ki je zasedel 32. mesto, medtem ko je prvi sprinter Martin Otoničar odstopil.

“Težko bi nam kdo lahko karkoli očital v prvem delu dirke. Sam sem pričakoval, da bo razplet končan v sprintu. Norvežani so bili za svoje delo nagrajeni. Mi smo delovali zelo složno, toda ko smo ujeli ubežnike, je tempo odločno narasel in je bilo vse skupaj precej težje, ” je Katrašnik povedal za spletno stran Kolesarske zveze Slovenije: “Ob koncu sva mimo cilja z Davidom še peljala skupaj, zamudila pa sva v odločilnem trenutku, in ko sem ostal sam, se ni dalo veliko popraviti. Pri takih hitrostih je to nemogoče. Tri kroge pred ciljem je Martin rekel, da imam priložnost jaz, žal se več kot se je izcimilo ni dalo.

Hvastija: Popravnih izpitov na taki dirki ni
David Per je bil 101., Izidor Penko 118., Jon Božič pa 119. Selektor Martin Hvastija je dejal, da so dobro ‘brali ’ dirko: “Ta je bila hitra in vroča. Marsikdo je imel težave z razmerami. Slab krog pred ciljem sta naša zadnja kolesarja ostala zadaj in dosegli so, kar so dosegli. Popravnih izpitov na taki dirki ni. Smo pa prišli v zaključek in to smo želeli. Bil je tu tudi Izidor Penko, ki je znova nesrečno padel in v zaključku nas je bilo premalo. Hitrosti so bile enostavno previsoke za zgolj dvojico. Poskušali smo slediti Norvežanom, ki so bili ves čas prvi favoriti, zaključek pa je bil enostavno za moje fante v oktobrski formi prehiter.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ