Hydro Gore je Sidijev čevelj za zimske junake

Hydro Gore je Sidijev čevelj za zimske junake
05.01.2015 AVTOR: Matej Zalar
Sidijev model Hydro GTX je povišan v predelu gležnja, namenjen pa je za vožnjo v najhujših zimskih razmerah, ko se temperatura spusti pod ledišče.

Čevlji Sidi Hydro Gore so trenutno po akcijski ceni na voljo v trgovini Maxisport Čerin ali na njihovi spletni strani - www.maxisport.si/cevlji/sidi/ cestni/sidi-hydro-gore.html

Glavna značilnost modela Hydro je, kot je razvidno že iz imena, nepremočljiva Gore-Tex membrana, ki zadržuje vlago, a hkrati še vedno omogoča dovoljšno mero zračenja. Čevelj je povišan v predelu gležnjev, s čimer lahko v čevelj namestimo tudi spodnji del zimskih kolesarskih hlač.

Problematični so lahko debeljši modeli hlač, saj prostora okoli gležnjev ni veliko, zato velcro trakov nad gležnjem ne moremo zapeti. Notranjosti je podložena le s tanko termalno plastjo, saj so se pri Sidiju odločili, da kolesarju pustijo več prostora za prilagajanje na razmere. Brez težav tako lahko obujete debelejše zimske nogavice za zelo mrzle dni, v prehodnem vremenu pa s tanjšimi nogavicami lahko preprečite pretirano potenje stopala.

Prav potenje lahko predstavlja problem, saj so se pri Sidiju na račun nepremočljivosti čevlja odpovedali zračnikom, posledično pa model Hydro diha le preko membrane. Čevelj je narejen iz usnja Microfibra Microtech, ki je še dodatno odporno na trganje in praske. Do obrabe pride le pri nezdrsljivi petki, ki pa je zamenljiva.

Podplat je sestavljen iz Eleven Carbon Sole karbonskih vlaken, pritrdišče za blokeje pa je kompatibilno tudi s sistemom Keo memory plate. Sidi Hydro zapenjamo s tremi velcro trakovi, ki so nekoliko manj natančni kot zapenjala Tecno 3 na modelih Wire in Laser, vendar pa posledično kolesarju omogočajo nekoliko več manevrskega prostora pri izbiri nogavic. 

Čevelj bo več kot zadoščal vsem kolesarjem, ki jim zima ni ovira, hkrati pa jim je običajna kombinacija čevljev in zimskih galoš prehladna.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ