IAM pripravljen prevzeti WorldTour licenco

IAM pripravljen prevzeti WorldTour licenco
04.11.2014 AVTOR: Matej Zalar
Predstavniki švicarske ekipe IAM Cycling so potrdili, da se z UCI-jem pogovarjajo o tem, da bi v naslednji sezoni imeli status WorldTour ekipe.
Po združitvi Cannondalea in Garmina je le 17 ekip kandidiralo za licenco najvišje ravni, 18. mesto pa je ostalo izpraznjeno. Tiskovni predstavnik IAM-a je potrdil, da so pripravljeni prevzeti zadnjo WorldTour licenco in s tem narediti korak naprej, zadnjo besedo pa imajo pri UCI-ju.

Mednarodna kolesarska zveza trenutno zaključuje proces licenciranja za prihodnjo sezono, še nekaj dni nazaj pa je kazalo, da bo imelo elito licenco le 17 ekip. Predstavnik švicarske ekipe je za Cyclingnews potrdil, da se za licenco potegujejo, več pa bo znano konec novembra, ko bo zasedala UCI-jeva licenčna komisija (19. - 21. november).

Pri Mednarodni kolesarski zvezi bodo najbrž že danes potrdili licence za WorldTour in prokontinentalne ekipe, ki ne potrebujejo zaslišanja pred komisijo. Večini ekip naj bi tako podaljšali licenco, še vedno pa ostaja neznana usoda Astane po nedavnih dopinških škandalih v ekipi. UCI je tako komisijo zaprosil, naj podrobno preuči primer kazahstanske ekipe. 

Če bo imelo prihodnje leto WorldTour licenco vseh 18 ekip, bodo za povabila - tako imenovane wild carde - na največje dirke ostala le štiri mesta. Boj bo še posebej vroč na Touru in Giru, za katerega se letos poteguje tudi ekipa United HealthCare Janija Brajkoviča.

Če bo IAM-u uspelo pridobiti licenco najvišje ravni, jih čaka še pestra jesen, saj imajo v svojih vrstah trenutno 23 kolesarjev, potrebujejo pa jih najmanj 26. Najverjetneje bodo potrebovali tudi dodatno osebje, saj bi se jim v tem primeru sezona začela že januarja v Avstraliji. 

Glavni aduti ekipe v prihodnji sezoni bodo francoski veteran Sylvain Chavanel, novi rekorder v vožnji na eno uro Matthias Brandle, za klasike bo zadolžen Heinrich Haussler, v šprintih pa bo prvi adut Italijan Matteo Pelucchi.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ