Idrijska strast: V Idriji izpeljali etapno dirko za dečke! (foto)

Idrijska strast: V Idriji izpeljali etapno dirko za dečke! (foto)
26.06.2013 AVTOR: D. Z.
Idrija je eno izmed mest, kjer je kolesarstvo zares doma. In pretekli vikend so Idrijčani to spet dokazali. Z organizacijo etapne dirke za najmlajše kategorije.

Sicer v senci cestnega državnega prvenstva v starejših kategorijah in predvsem v senci izjemnega uspeha Tanje Žakelj na evropskem prvenstvu v olimpijskem krosu. Pa vendarle. Pretekli vikend je bila v Idriji in njeni okolici etapna dirka za najmlajše kategorije – torej za tri kategorije dečkov.

VN Idrije je organiziral tamkajšnji kolesarski klub Sloga 1902 Idrija. To je bila po dolgem času spet etapna dirka za najmlajše pri nas. Daljnega leta 1984 so se dečki namreč potegovali za zmago na dirki "Gorjanski bataljon" na dolenjskih cestah. Tokrat smo bili na idrijskih cestah v treh etapah priča zanimivim bojem. Med vsemi so največ etapnih zmag dosegli dečki Adrie Mobila.

Zmagovalci prve etape so bili. Pri dečkih C Jan Bevc, pri dečkih B domačin Anže Skok, pri dečkih A pa Luka Sagadin. Drugo etapo je med dečki C dobil Jan Ravbar, ki je premagal zmagovalca prve etape Jana Bevca in Andreja Šranca. Pri dečkih B je moral zmagovalec prve etape Anže Skok premoč priznati Martinu Colnarju. Pri dečkih A je zmago slavila ženska predstavnica Katja Jeretina, ki je premagala Luko Sagadina in Uroša Bagarija.

Tretjo etapo je pri dečkih C dobil Jan Bevc, pri dečkih B je zmagal Martin Colnar, pri dečkih A pa Aljaž Jarc. Ponujamo vam še končni vrstni red. Najboljši deček C je bil Jan Bevc, pri dečkih B se je končne zmage veselil Anže Skok, pri najstarejših dečkih pa Luka Sagadin.

Končni vrstni red
Dečki C
1. Jan Bevc (Adria Mobil) 38:46,44
2. Jaka Čemažar (Sava Kranj) 39,76
3. Andrej Šranc (Grega Bole Bled) 49,17
Dečki B
1. Anže Skok (Sloga 1902 Idrija) 53:51,44
2. Martin Colnar (Adria Mobil) 4.44
3. Martin Cunder (Radenska KD Življenje) 48,07
Dečki A
1. Luka Sagadin (Perutnina Ptuj) 1:03:43,63
2. Aljaž Jarc (Adria Mobil) 15,41
3. Nik Čemažar (Sava Kranj) 42,22

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ