Igor Kopše nov rekorder v vožnji na eno uro

Igor Kopše nov rekorder v vožnji na eno uro
02.06.2016 AVTOR: D. Z.
47,499 prevoženih kilometrov v eni uri. To je nova rekordna znamka, ki jo je na velodromu v Češči vasi postavil Igor Kopše.

Kopše odličen
Igor Kopše, večkratni svetovni prvak med amaterskimi kolesarji, je lastnik novega slovenskega rekorda v vožnji na eno uro na velodromu. Prejšnji rekord Boštjana Mervarja je podrl tudi Jon Božič (46,037 km). Alenka Novak je postala prva lastnica ženskega rekorda (39.894 km). David Kuster pa je postavil prvo rekordno znamko med parakolesarji v vožnji na en km. Njegov čas 1:26,36.

Podrl 16 let star rekord
V Češči vasi so spet obudili tekmovanje na velodromu, in sicer pod sloganom »Frutabela velodrom rekord. « Igor Kopše je s prevoženih 47.499 km za dobra 2 km premaknil več kot 16 let star dosedanji rekord Boštjana Mervarja. Ta je znašal 45,498 km. »V zadnjih desetih minutah je ob vzpodbudi publike trpljenje postalo užitek. Če bi lahko na velodromu treniral še več, bi rezultat lahko še izboljšal, « je povedal Kopše, ki je ciljal tudi na okrog 1 km/h boljši svetovni amaterski rekord, ki ostaja izziv za prihodnost.

Tudi Božič boljši od Mervarja
Še ne dvajsetletni Božič, aktualni slovenski podprvak v kronometru, ki je odkrito ciljal na absolutni rekord, je prav tako izboljšal dosežek svojega trenerja Mervarja in hkrati postavil najboljšo znamko v kategoriji do 23 let. »Prvih dvajset minut je bilo peklenskih. Če bi me takrat kdo vprašal ali bi še poskusil, bi dejal, da ne. V zadnjih minutah pa sem na krilih fantastične publike dobil dodatno energijo, « je povedal in si zaželel, da bi objekt v Češči vasi v prihodnje vendarle dobil streho, ki bi omogočila primerne pogoje za vadbo tudi v vremensko manj ugodnih dneh.

Alenka Novak kot prva ženska
Alenka Novak je orala ledino – med ženskami namreč doslej še ni bilo junakinje, ki bi se po velodromu podila 1 uro. »Najtežjih je bilo zadnjih deset minut. Noge bi še šle, glava težje, « je o težavah, s katerimi se je soočila na objektu, kjer krog meri 250 metrov, spregovorila nova slovenska rekorderka, medtem ko je David Kuster dodal: »Zadovoljen sem z rezultatom,
užival sem na dogodku. «

Priložnost poskusiti velodrom so dobili tudi rekreativni kolesarji, najboljši dosežek na 1 km je uspel Martinu Koželju s časom 1:14,61 in povprečno hitrostjo 48,2 km/h.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ