Igor Kopše postal svetovni prvak v vožnji na čas

Igor Kopše postal svetovni prvak v vožnji na čas
23.08.2012 AVTOR: Jaka Jaušovec
V Južnoafriški republiki uspeh Kopšeta na Svetovnem amaterskem prvenstvu v cestnem kolesarstvu

Vabljeni na 3. Eko Maraton Maribor od 15. - 16. septembra 2012

V Pietermaritzburgu v Južnoafriški republiki trenutno poteka drugo finale svetovnega pokala UWCT za amaterske kolesarje. Mimogrede, ena od kvalifikacijskih dirk je tudi naša Maraton Franja. Danes je bila na sporedu prva končna odločitev - vožnja na čas.

Štirinajst minut čez opoldan se je na start 25,6 kilometrov dolge trase podal Igor Kopše, sicer član kolesarskega kluba Team Korak naprej. V kategoriji kolesarjev med 35 in 39 let je s časom  34:20 za zgolj 14 sekund prehitel Američana James Mattisa, tretje mesto pa je osvojil  Norvežan Jone Ellingsen s časom 36:04. Na valoviti in vetrovni progi je Kopše vozil s povprečno hitrostjo 44,7 kilometrov na uro.

To pa na žalost ni bilo dovolj za prvi čas dneva, saj je Američan Richard Feldman (40-44 let) progo prevozil v 33 minutah in 26 sekundah, kar pomeni  povprečno hitrost 45,9 kilometrov na uro.

Drugih slovenskih predstavnikov ni bilo na štartu, Igor Kopše pa se bo v nedeljo podal še na start 112 kilometrov dolge cestne dirke, kjer bodo kolesarji morali premagati tudi dobrih 1.800 višinskih metrov.

Več na www.uwctfinal.co.za/.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ