Igor Kopše zmagovalec Franje, med ženskami Furlanova

Igor Kopše zmagovalec Franje, med ženskami Furlanova
14.06.2015 AVTOR: D. Z.
Na Maratonu Franja se je zmage v absolutni konkurenci veselil Igor Kopše. V ženski konkurenci je zmaga odšla v Italijo. Najboljša je bila Enrica Furlan.

3.130 rekreativnih kolesarjev in kolesark od tega 1.650 na mali Franji (97 km) in 1.480 na Franji (156 km) se je udeležilo že 34. Maraton-a Franja. Letos so se kolesarji na pot podali že ob osmih zjutraj, saj so se morali prilagoditi tudi urniku nogometne tekme med Slovenijo in Anglijo. Organizatorji so kolesarji spuščali po posameznih skupinah in tako absolutni zmagovalec ni bil tisti, ki je v resnici prvi prečkal ciljno črto. Prvi so se na pot podali kolesarji v skupini do 34 let.

Na koncu se je za zmago udarila šesterica kolesarjev, ki je napadla na vzponu na Kladje. V sprintu je bil najmočnejši Primož Obal. Skupina, ki je startala pet minut za temi, torej kolesarji nad 35 let, pa so bili v povprečju hitrejši. Tako je absolutni zmagovalec postal Igor Kopše. Najboljša v ženski konkurenci je bila Italijanka Enrica Furlan. Na 97 km dolgi preizkušnji pa je zmagal Matic Blaznik. Med dekleti je bila najboljša Ajda Opeka.

Matej Drinovec je bil najhitrejši na gorskem cilju na Kladje.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ